sojaijsDiepvriesproducent Froster neemt een partij soja-ijs met de smaak vanille uit de markt. Het gaat om het merk Diepvriesspecialist. Er is gebleken dat deze partij toch lactose kan bevatten, hoewel zij eigenlijk lactosevrij moet zijn. Dat is donderdag meegedeeld.

Froster heeft winkels gevraagd de producten uit de schappen te halen. Het gaat om een partij van in totaal 2884 kilo ijs (ruim 11.500 bekers), met vier verschillende houdbaarheidsdata. Volgens een woordvoerder is de lactose maar in een klein daarvan terechtgekomen, maar haalt Froster voor de zekerheid alles terug.

Van zowel de nog ongeopende bekers als de geopende bekers kan de consument het aankoopbedrag terug ontvangen van Froster. Daarvoor kunnen zij de code die na de houdbaarheidsdatum (THT) op de beker wordt vermeld, met de naam van de rekeninghouder, het rekeningnummer en adres sturen naar Froster BV, Antwoordnummer 10500, 5140 WB te Waalwijk of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Froster zorgt ervoor dat het aankoopbedrag zo snel mogelijk op de rekening wordt bijgeschreven.

Consumenten die nog vragen hebben, kunnen bellen met het gratis telefoonnummer 0800 - 024 66 42. Dat is bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur, ook in het weekend. Froster biedt zijn excuses aan voor het ongemak dat wordt veroorzaakt door het terughalen van deze producten.