pindaEen diagnose stellen van pinda-allergie bij kinderen kan op dit moment alleen met een provocatietest van twee dagen. NIeuw onderzoek wijst uit dat in een deel van de gevallen één dag provocatie of alleen een bloedtest voldoende indicatie geeft.

facebook 76536 640Vind jij het leuk je kennis en social media-expertise in te zetten om mensen te informeren en te betrekken bij voedselallergie? Wij zoeken een nieuwe redacteur voor onze Facebookpagina!

epipen nieuwAnafylaxie – een heftige allergische reactie – kan fataal zijn als het niet (of niet snel genoeg) wordt behandeld. Het snel herkennen en behandelen van anafylaxie is daarom erg belangrijk. Adrenaline – ofwel epinefrine – is hiervoor de enige snelle en effectieve behandeling.

teen 2194526 640Tieners die graag laat opblijven en lang uitslapen hebben vaker last van astma en allergie dan zij die eerder slapen en opstaan.

visMeer dan 60 landen hebben verplicht allergenen op etiketten staan en bijna overal is vis één van die allergenen. Maar verschillende vissoorten hebben verschillende eiwitten en daarom bestaat er geen test die alle vis kan detecteren.

UkPukAnne-Jeth de Groot, student aan de HAS Hogeschool, wint de Food Innovation Bachelor's Award 2020 met haar foodconcept Uk & Puk. Uk & Puk zijn groente- en fruithapjes voor baby's met toegevoegde allergenen (ei en pinda).