Voedsel 122f0e25 490x330Wat eten we dit jaar op de Familiedag? En, nog belangrijker, wat zit er in het eten? Hier vindt u de volledige lijst met ingrediënten van ons buffet.

woman 698987 1920Vaak wordt bij voedselallergie vooral gedacht aan kinderen. Maar ook op latere leeftijd kun je voedselallergie krijgen. Volgens Amerikaanse onderzoekers gebeurt dit steeds vaker.

Peanut butter jelly sandwichVoor veel ouders van kinderen met een pinda-allergie is het een opluchting als de school of het klaslokaal pindavrij wordt gemaakt. Maar heeft zo'n pindavrij beleid wel zin?

pinda80px'Onderzoekers melden doorbraak bij behandeling van pinda-allergie' meldt nieuwssite nu.nl vandaag. Is deze doorbraak werkelijk veelbelovend?

Teddybeer ziekVeel ouders en verzorgers zijn te laat met het toedienen van adrenaline bij een heftige allergische reactie. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie.

syringe 1884758 640De European Medicine Agency waarschuwt artsen en apothekers dat ze geen methylprednisolon-injecties moeten voorschrijven aan patiënten die allergisch zijn voor melk.