csm US products 150x150 5e3f3a77d3Informatie op verpakkingen in de supermarkt klopt lang niet altijd. Vooral bij producten uit Amerika gaat het vaak mis. Dat blijkt uit onderzoek van voedselwaakhond Foodwatch.

Ally testMet een draagbaar apparaatje dat vermalen voedsel test op de aanwezigheid van lactose, hoopt Britse studente Imogen Adams eten makkelijker te maken voor mensen met een lactose-intolerantie.

home office 336581 640Sinds kort heeft de Stichting Voedselallergie er twee nieuwe bloggers bij: Anne Delno en Sophia Kuijpers. Abonneer je op hun blogs om hun belevenissen met voedselallergie te volgen!

DNA stringEen eenmalige genbehandeling zou misschien levenslange bescherming tegen ernstige allergieën kunnen bieden. Dat blijkt uit recent immunologisch onderzoek uit Australië.

meelwormenEen promotie-onderzoek op de Universiteit Utrecht toont aan dat mensen met een garnalenallergie of huisstofmijtallergie vaak ook allergisch zijn voor meelwormen.

IMG 4069 1024x768Het Amerikaanse blad 'Allergic Living' deelt vaak handige tips en ideeën voor het omgaan met voedselallergie. Zo ook dit verhaal van Morgan Smith, die met heftige allergieën gewoon in het buitenland ging studeren.