meelwormenEen promotie-onderzoek op de Universiteit Utrecht toont aan dat mensen met een garnalenallergie of huisstofmijtallergie vaak ook allergisch zijn voor meelwormen.

IMG 4069 1024x768Het Amerikaanse blad 'Allergic Living' deelt vaak handige tips en ideeën voor het omgaan met voedselallergie. Zo ook dit verhaal van Morgan Smith, die met heftige allergieën gewoon in het buitenland ging studeren.

labradoodleEen studie uit de VS laat zien dat baby's van families met huisdieren - waarvan 70% met een hond - meer microben hebben van twee typen die worden geassocieerd met een lager risico op allergieën en obesitas.

filipino cuisine 2098012 640Tip: VU-hoogleraar Jaap Seidell beantwoordt wekelijks vragen van lezers over voeding en gezondheid in Het Parool.

facebook 76536 640Vind jij het leuk je kennis en social media-expertise in te zetten om mensen te informeren en te betrekken bij voedselallergie? Wij zoeken een nieuwe redacteur voor onze Facebookpagina!

'Voedsel 122f0e25 490x330Voedselallergie: hoe kom je er vanaf?' Professor Huub Savelkoul en dr. Ingrid van der Meer van Wageningen University & Research praten je bij tijdens een inspirerende WURtalk in Ede.