21Zo’n 4,2 miljoen kinderen hebben een pinda-allergie, waarbij een pinda-allergeen bindt aan het antilichaam IgE en daarmee een immuunreactie uitlokt. Onderzoekers in de Verenigde Staten hebben een allergische reactie door pinda weten te voorkomen in een nieuwe studie. Daarmee is de deur geopend naar nieuwe therapieën voor allergieën.

medications 342443 640Onderzoek wijst uit dat vaak voorgeschreven medicijnen in Amerika minstens één ingrediënt bevatten dat een allergische reactie kan veroorzaken.

overige allergenenProfiline – een eiwit in groente, fruit en pollen – kan zorgen voor verschijnselen van een pollen-en voedselallergie. Deze kruisallergie ontstaat door gelijkenissen van epitopen; het eiwitbestanddeel dat een allergische reactie oproept. Allergische reacties door profiline worden vaak gezien bij kinderen.

phone 548399 640 squareEen week geleden was in Kassa te zien hoe zorginstellingen en voedselallergie niet altijd goed samengaan. Heb jij ook zo'n ervaring? Meld het dan bij het Landelijk Meldpunt Zorg.

familiedag rhenen 2018 7 vierkantHeb je een presentatie gemist op de Familiedag in Ouwehands Dierenpark 2018? Download nu de presentaties!

640px Bamba snackBlootstelling aan allergenen op jonge leeftijd kan helpen bij het voorkomen van een allergie. De CEO van een bedrijf dat pindasnacks produceert, hoopt daarom dat hun product de wereld verovert.