babyvoedingBaby’s die borstvoeding krijgen lopen het risico om koemelkeiwitallergie te ontwikkelen wanneer ook flesvoeding wordt gegeven in de eerste 24 uur van de baby.

epipen nieuwVan alle patiënten die risico lopen op een anafylactische allergische reactie, haalt 76% de adrenalinepen ook op bij de apotheek en gebruikt die zoals voorgeschreven. Lagere kosten, meer duidelijkheid over risico's van allergie en meer voorlichting gericht op jongeren zouden dit percentage kunnen verhogen.

FooddetectivesDe Europese Federatie van patiëntenverenigingen voor voedselallergie en luchtwegaandoeningen (EFA), waar wij als stichting deel van uitmaken, heeft onderzocht hoe de EU-regels voor het vermelden van allergenen op etiketten in de praktijk uitwerken voor mensen met een voedselallergie.

AmandelenMaastricht University is op zoek naar deelnemers voor een studie naar de effecten van amandelen op verschillende functies van het lichaam.

peanuts 1046140 160Een studie van Stanford University geeft veelbelovende resultaten: na een injectie met een antistof kunnen mensen met een zware pinda-allergie een hele pinda eten, zelfs nog tot 2-6 weken na de spuit.

baby 21167 640Het OLVG in Amsterdam zoekt zwangere proefpersonen voor een studie naar de relatie tussen voeding, de samenstelling van borstvoeding en allergie.