pexels anna shvets 3845126In het Verenigd Koninkrijk blijken de afgelopen twintig jaar meer dan drie keer zoveel patiënten met een anafylactische reactie op voedsel in het ziekenhuis te belanden. Toch is het aantal mensen dat overlijdt aan zo'n reactie met de helft gedaald.

cricket 1287428 640In krekels zijn maar liefst 20 eiwitten gevonden die een allergische reactie kunnen opwekken. Wie allergisch is voor schelpdieren, loopt het meeste risico.

doctor 899037 640 vierkantIn een derde van de voedselprovocaties in een Israëlische studie werd er gestopt nadat de patiënt aangaf last van klachten in de mond te hebben. Uit de studie blijkt dat dat in veel gevallen niet had gehoeven.

wheat 3241114 640Door plantensoorten te kweken en de CRISPR-techniek in te zetten, proberen Amerikaanse onderzoekers producten met pinda en gluten minder allergeen te maken.

hermelijn smitsBekijk de webinar met Dr. Hermelijn Smits, immunoloog in het LUMC, op de site van het Longfonds!

baby 21167 640Kinderen van moeders die relatief meer koemelk drinken tijdens het geven van borstvoeding, hebben een kleinere kans allergisch te worden, volgens een Zweedse studie.