world 3854016 640In Europa moeten 14 allergenen verplicht vermeld worden op het etiket. Maar hoe zit dat in andere landen? Dat kun je zien op een nieuwe interactieve wereldkaart.

Atopic dermatitis child 2Volgens onderzoekers is het geen toeval dat baby's met eczeem later voedselallergieën, astma en hooikoorts ontwikkelen - ook wel allergische mars genoemd. Het beschermen en hydrateren van de huid, vooral op jonge leeftijd, kan (mogelijk) helpen bij het voorkomen van voedselallergieën, astma en hooikoorts.

melkWie in zijn leven als eerst rauwe melk drinkt, dus melk rechtstreeks van de koe, en dan allergisch wordt, krijgt later minder heftige reacties op melkeiwit, dan wie begint met verwerkte melk uit de winkel.

visEen betrouwbaarheidstest van 26 commercieel verkrijgbare huidpriktesten voor visallergie laat grote verschillen tussen de preparaten zien, zo ontdekten Australische onderzoekers.

anatomy 160524 640Darmbacteriën kunnen je immuunsysteem aanleren om niet allergisch te reageren. Experimenten met 'poeptransplantaties', waarbij bacteriën van een gezond persoon in muizen worden overgezet, bieden hoop dat allergieën voorkomen of genezen kunnen worden.

Atopic dermatitis childJonge eczeempatiënten die geïnfecteerd zijn met een veelvoorkomende huidbacterie hebben meer kans op voedselallergie. Ook groeien ze minder vaak over hun allergie heen.