nuts 1118233 640Bijna 40 procent van de mensen met een pinda-allergie mijdt ook noten, uit angst voor een allergische reactie.

anatomy 160524 640Baby’s die een gunstige darmflora bij zich dragen, hebben een kleinere kans op het ontwikkelen van allergieën en astma.

peanuts 1046140 160Lichaamsbeweging en slaapgebrek kunnen de tolerantie voor pinda bij een patiënt met pinda-allergie met 45 % verlagen, zo toont Brits onderzoek aan.

babyvoedingBaby’s die borstvoeding krijgen lopen het risico om koemelkeiwitallergie te ontwikkelen wanneer ook flesvoeding wordt gegeven in de eerste 24 uur van de baby.

epipen nieuwVan alle patiënten die risico lopen op een anafylactische allergische reactie, haalt 76% de adrenalinepen ook op bij de apotheek en gebruikt die zoals voorgeschreven. Lagere kosten, meer duidelijkheid over risico's van allergie en meer voorlichting gericht op jongeren zouden dit percentage kunnen verhogen.

FooddetectivesDe Europese Federatie van patiëntenverenigingen voor voedselallergie en luchtwegaandoeningen (EFA), waar wij als stichting deel van uitmaken, heeft onderzocht hoe de EU-regels voor het vermelden van allergenen op etiketten in de praktijk uitwerken voor mensen met een voedselallergie.