syringe 1884758 640
Het middel omalizumab (merknaam: Xolair) dat wordt ingezet tegen ernstig astma, blijkt soms ook te werken tegen voedselallergie.

cells 1872666 640Onderzoekers van de McMaster University en het in Denemarken gevestigde farmaceutische bedrijf ALK-Abello A/S hebben een baanbrekende ontdekking gedaan: een nieuwe cel die allergieën onthoudt.

etiketmall 1Het nieuws dat de allergenenwetgeving is aangepast, om zo onnodige vermeldingen van 'sporen' allergeen in producten te voorkomen, leidde tot een optreden van Stichting Voedselallergie in het NOS Journaal.

hamburger g21baf73d2 640Vrijdag 2 februari was een drukke dag voor de Stichting Voedselallergie. Na nieuws van de NVWA dat de helft van alle horeca, retail en ambachtszaken nog steeds onvoldoende allergie-informatie geven, werden we uitgenodigd voor optredens in EenVandaag, het Jeugdjournaal, RTL Nieuws en andere media.

canteen 428126 640Acht weken lang voert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) online campagne om ondernemers aan te sporen goede informatie over allergenen te geven.

etiketmall 1Na twaalf jaar onderhandelingen is het nieuwe Nederlands allergenenbeleid nu goedgekeurd door de minister! Dit beleid bepaalt vanaf 1 januari 2024 de referentiewaarden voor kruisbesmetting in verpakte voedingsmiddelen en welke tekst er op de verpakking moet staan om te waarschuwen voor risico's.