Voedselallergieën worden geassocieerd met een hogere activiteit van de ziekte MS, volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry.
De Stichting Voedselallergie mag drie exemplaren van het nieuwe boek 'De achilleshiel van allergie: Wat is voedselallergie, waar komt het van en is het te verslaan' verloten onder haar leden.
Terugblikken op de Familiedag in Ouwehands Dierenpark? Bekijk de foto's!
Over de hele wereld worden kinderen steeds vaker overgevoelig voor voedsel. Die stijging is vooral duidelijk in westerse landen. Maar waarom?
Sterk verhitte 'gebakken' melk kan jonge kinderen helpen om niet langer allergisch te reageren op gewone melk, volgens een onderzoeksteam uit Iran.
Een overgevoeligheid voor graanproducten, die niet kan worden bewezen als tarwe-allergie of coeliakie, wordt vaak gelabeld als 'glutenintolerantie' of 'glutenovergevoeligheid'. Maar dat is lang niet altijd het geval; de klachten komen soms van andere eiwitten in granen.