UkPukAnne-Jeth de Groot, student aan de HAS Hogeschool, wint de Food Innovation Bachelor's Award 2020 met haar foodconcept Uk & Puk. Uk & Puk zijn groente- en fruithapjes voor baby's met toegevoegde allergenen (ei en pinda).

medications 342463 640Voor iemand met een allergie voor voedsel of medicijnen schuilt het risico op anafylaxie in alle hoeken. Een studie van Northwestern University in Amerika laat zien dat er mogelijk een preventief medicijn ontwikkeld en gebruikt kan worden om anafylaxie te voorkomen, ongeacht de oorzaak. Een veelbelovende stap!

melkIntroductie van gebakken melk zorgt bij sommige kinderen met koemelkallergie dat ze er sneller overheen groeien, zo blijkt uit een Frans onderzoek.

wheat 3241114 640Het is onderzoekers uit Australië gelukt om een groep eiwitten – alfa-amylase trypsineremmers (ATI’s) - te detecteren en te kwantificeren. Deze eiwitten veroorzaken twee van de meest voorkomende soorten overgevoeligheid voor tarwe.

EAAci logoKinderen hebben minder erge symptomen van het coronavirus. Maar kunnen allergie en astma ervoor zorgen dat kinderen meer risico lopen?

melkVerschillende Europese medische richtlijnen voor de diagnose van koemelkallergie zijn nogal ruim, waardoor sommige baby’s onterecht als allergisch worden bestempeld.