baby 303068 640Nieuw onderzoek toont aan dat hoe meer een baby bij de geboorte weegt ten opzichte van de zwangerschapsduur, hoe groter het risico op een voedselallergie of eczeem bij kinderen.

achilleshielAanstaande Familiedag zal prof. Harry Wichers, schrijver van het boek 'De achilleshiel van allergie', een uitgebreide lezing geven.

bulb 1238332 640Volgens een Spaans onderzoek zorgen knoflook en ui voor bijna 3% van de bewezen overgevoeligheidsreacties.

Familiedag2017De familiedag 2019 vindt op 9 november plaats in Ouwehands Dierenpark. Inschrijven kan nog tot en met 29 oktober.

world 3854016 640In Europa moeten 14 allergenen verplicht vermeld worden op het etiket. Maar hoe zit dat in andere landen? Dat kun je zien op een nieuwe interactieve wereldkaart.

Atopic dermatitis child 2Volgens onderzoekers is het geen toeval dat baby's met eczeem later voedselallergieën, astma en hooikoorts ontwikkelen - ook wel allergische mars genoemd. Het beschermen en hydrateren van de huid, vooral op jonge leeftijd, kan (mogelijk) helpen bij het voorkomen van voedselallergieën, astma en hooikoorts.