Sterk verhitte 'gebakken' melk kan jonge kinderen helpen om niet langer allergisch te reageren op gewone melk, volgens een onderzoeksteam uit Iran.
Een overgevoeligheid voor graanproducten, die niet kan worden bewezen als tarwe-allergie of coeliakie, wordt vaak gelabeld als 'glutenintolerantie' of 'glutenovergevoeligheid'. Maar dat is lang niet altijd het geval; de klachten komen soms van andere eiwitten in granen.
Nieuwsgierig naar het menu van de Familiedag op 10 november? Dit zijn de ingrediënten!
Met een korte animatievideo legt de European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) uit hoe allergie ontstaat. Bekijk de animatie hier!
Twaalf procent van de Nederlanders denkt een voedselallergie te hebben, maar amper een derde heeft symptomen die werkelijk bij een allergie zouden passen. Dat zegt promovendus Dorien Westerlaken in een interview met EenVandaag.
Het Utrechtse Diakonessenhuis opende deze week een nieuw multidisciplinair allergiecentrum. Naast behandeling en dieetadvies is er ook een preventiepoli aanwezig.