Met een korte animatievideo legt de European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) uit hoe allergie ontstaat. Bekijk de animatie hier!
Twaalf procent van de Nederlanders denkt een voedselallergie te hebben, maar amper een derde heeft symptomen die werkelijk bij een allergie zouden passen. Dat zegt promovendus Dorien Westerlaken in een interview met EenVandaag.
Het Utrechtse Diakonessenhuis opende deze week een nieuw multidisciplinair allergiecentrum. Naast behandeling en dieetadvies is er ook een preventiepoli aanwezig.
Op het werk kom je heel wat eetmomenten tegen. De dagelijkse lunch, de taart bij verjaardagen of bij het behalen van een deadline, meerdaagse congressen of zogeheten heidagen, de jaarlijkse barbecue, de kerstborrel... noem maar op. Hoe los je dat op met je voedselallergie?
Mail je ervaringen en tips naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In één van de volgende edities van Allergie & Voeding komen we hier graag op terug.
Bij een infectie moet je soms antibiotica slikken. Maar deze kunnen een negatief effect hebben op je darmen, wat weer allergische reacties kan versterken. Daarom komen artsen met een lijst van probiotica, die de schade door antibiotica tegengaan.
Yvonne van der Brugge, onze fantastische kookredacteur die zowel voor de website als het kwartaalblad recepten maakt, gaat ermee stoppen. Daarom zoeken we een nieuwe, enthousiaste kookfanaat!