Vrijdag 2 februari was een drukke dag voor de Stichting Voedselallergie. Na nieuws van de NVWA dat de helft van alle horeca, retail en ambachtszaken nog steeds onvoldoende allergie-informatie geven, werden we uitgenodigd voor optredens in EenVandaag, het Jeugdjournaal, RTL Nieuws en andere media.
Acht weken lang voert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) online campagne om ondernemers aan te sporen goede informatie over allergenen te geven.
Na twaalf jaar onderhandelingen is het nieuwe Nederlands allergenenbeleid nu goedgekeurd door de minister! Dit beleid bepaalt vanaf 1 januari 2024 de referentiewaarden voor kruisbesmetting in verpakte voedingsmiddelen en welke tekst er op de verpakking moet staan om te waarschuwen voor risico's.
Een nieuw onderzoeksproject geleid door UMC Utrecht moet inzicht gaan geven in de ontwikkeling van voedselallergieën in een veranderend voedingspatroon.
Hans de Groot, sinds 2008 werkzaam als allergoloog in het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft, heeft daar een Penning ontvangen voor uitzonderlijke prestaties.
Het idee dat er gluten in het eten zit, zorgt bij mensen met non-celiac gluten sensitivity (NCGS) al voor klachten, ook als dat niet zo is. Dat blijkt uit onderzoek dat kortgeleden in The Lancet is gepubliceerd.