Allergologie TjongerschansHet Heerenveense ziekenhuis Tjongerschans heeft in september de polikliniek allergologie in gebruik genomen. Daarmee is goede zorg voor patiënten in Friesland toegankelijker geworden.

Tot nog toe moesten Friezen met een allergie naar Groningen reizen voor een consult met een allergoloog. Maar nu komt daar verandering in. Ziekenhuis Tjongerschans heeft een polikliniek allergologie geopend, waar allergoloog-immunoloog Hester Grondsma-van der Valk en poli-assistent Ingrid Genot elke donderdag en vrijdag patiënten zien.

De poli in Heerenveen is bedoeld voor patiënten vanaf 17 jaar. Kinderen met een allergie kunnen terecht in het Medisch Centrum Leeuwarden, waar sinds 1 september een kinderallergoloog spreekuur houdt.

Arts Grondsma-van der Valk is tevreden met de nieuwe polikliniek: "Door de komst van deze poli maken we de allergologische zorg laagdrempeliger – ook voor mensen met relatief milde klachten – en kunnen we vroegtijdig starten met advies en behandeling.”

Lees meer op de website van Ziekenhuis Tjongerschans: 'Ziekenhuis Tjongerschans start polikliniek Allergologie', 7 september 2023