werken80pxDe Arbeidsparticipatietool Voedselallergie is gelanceerd: onze website is uitgebreid met informatie en tips over werken met voedselallergie. De Arbeidsparticipatietool is ook als app voor Android te downloaden. Niet alleen handig voor jezelf, de tool is ook geschikt om collega's en werkgevers te informeren en uit leggen wat je van hen verwacht.


Dat is nodig, want door onwetendheid over voedselallergie ontstaan er op het werk vaak vervelende situaties: opmerkingen van collega's, steeds moeten uitleggen waarom je niet mee-eet. Groepsactiviteiten als maaltijden en borrels zijn vaak niet de leukste momenten als je voedselallergie hebt.

Arbeidspositie
De Arbeidsparticipatietool geeft informatie over leven en werken met voedselallergie en laat met een ervaringsverhaal zien wat het voor je werk betekent. Met de tool willen we meer begrip kweken tussen werkgever en werknemer. Daarmee wordt niet alleen het leven met voedselallergie veiliger gemaakt, maar wordt ook de arbeidspositie van mensen met een voedselallergie versterkt.

Site en app
De Arbeidsparticipatietool Voedselallergie is ontwikkeld door Stichting September, samen met Stichting Voedselallergie en twaalf andere patiëntenorganisaties.
De tool is op dit moment beschikbaar op onze website en is als app voor Android te downloden bij Google Play.

Naar Arbeidsparticipatietool Voedselallergie>

Gratis 5minuteninfo-app voor Android >