alproMAG80pxAlpro verwijdert de vermelding 'Kan sporen bevatten van amandelen en hazelnoten' van alle soja-, rijst- en haverdrinks, plantaardige variaties op room en desserts. Het bedrijf gaat de productie namelijk opdelen in productielijnen specifiek bestemd voor soja-, rijst- of haverdrinks OF voor amandelmelk-, hazelnoot- en kokosnootdrinks. Daardoor wordt kruisbesmetting uitgesloten.

Sinds vorige jaar stond op de verpakking van alle Alpro-producten 'Kan sporen van amandelen en hazelnoten bevatten'. Daarmee liet het concern de consument weten dat binnen de vestigingen ook amandelen en hazelnoten worden verwerkt. Voor allergische mensen die ook eventule sporen van noten vermijden was dit een versmalling van hun mogelijkheden. Door de huidige veranderingen kunnen zij veilig eten van een groot deel van het Alpro-assortiment.

Niet alle etiketten veranderen

De vermelding 'kan sporen van amandelen en hazelnoten bevatten' verdwijnt van de verpakkingen van soja-, rijst- en haverdrinks, plantaardige variaties op room en desserts. De vermelding blijft staan op alle verpakkingen plantaardige variatie op yoghurt. De verpakkingen zullen geleidelijk aan worden aangepast, maar alle soja-, rijst- en haverdrinks, de room en de desserts van Alpro zijn nu al notenvrij. De vermelding 'kan sporen van amandelen en hazelnoten bevatten' blijft dus gelden voor alle verpakkingen plantaardige variatie op yoghurt.

Lees meer>

Bron: Alpro