food-allergyOostenrijkse experts zeggen dat de beste aanpak van allergie nog steeds het vermijden van allergenen is. Immunotherapie biedt wel mogelijkheden, maar tot nog toe zijn er geen garanties.

Tijdens het Europese Allergiecongres in Wenen, dat plaatsvindt van 11 tot 15 juni 2016, worden veel nieuwe wetenschappelijke inzichten over voedselallergie gedeeld. Een speech van de MedUni Vienna ging in op de ontwikkeling van immunotherapieën - therapieën waarbij mensen kleine, vaak verhitte, stukjes allergeen krijgen toegediend, om zo hun tolerantie te vergroten.

Hun conclusie was dat er nog geen algemeen goedgekeurde immunotherapieën bestaan, en dat het daarom het beste is om allergenen te blijven vermijden, vooral in het geval van patiënten die ernstige reacties vertonen.

Wel zijn allergologen druk bezig immunotherapie naar een hoger niveau te tillen door analyse van aparte moleculen. Zo kan voor elke patiënt een persoonlijke diagnose en persoonlijk dieet worden opgesteld.

Naar schatting zo'n 600.000 Oostenrijkers hebben last van een vorm van voedselallergie, vaak verergerd door kruisreacties met pollen of huisstofmijt.

Stichting Voedselallergie twittert vanaf het congres in Wenen. Volg ons op @AllergieVoeding voor meer updates!

Bron van dit artikel: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160609064302.htm