sandals 342672 640De International Food Allergy & Anaphylaxis Alliance (IFAAA) heeft een paar hele handige reisdocumenten ontwikkeld waarmee reizigers goed geïnformeerd en veilig de deur uit kunnen.

Het Reisplan dat de IFAAA beschikbaar stelt is een document waarop je samen met een arts je naam, geboortedatum en allergieën kunt vastleggen. Omdat de dokter het Plan tekent, kun je het gebruiken om bijvoorbeeld je adrenalinepen door de veiligheidscheck te krijgen. Bij het Reisplan hoort een Noodhulpplan, waarop je arts kan zetten wat er moet gebeuren in geval van nood.

Neem dit soort documenten altijd mee in je handbagage, op een logische en goed toegankelijke plek! Vraag aan je arts wat voor jou de beste oplossing is als je gaat reizen met een ernstige voedselallergie.

Verder biedt de site van het IFAAA nog speciale reistips voor reizigers naar verschillende landen, waaronder Brazilïe, Japan en de VS. Waard dus om even naar te kijken: je vindt alles op http://www.foodallergy.org/about/faaalliance/travel-plan.

Of kijk op onze pagina over Reizen met Voedselallergie.