melk80pxWetenschappers zijn op zoek naar 200 baby’s en peuters die van hun ouders mogen meedoen aan een studie naar een nieuwe behandeling van koemelkallergie.

Wetenschappers, artsen en een producent van zuivelproducten hebben samen een product ontwikkeld waardoor de kinderen mogelijk sneller over een koemelkallergie heen kunnen groeien. Het is een poeder met koemelkeiwitten die op een geprotocolleerde manier zijn verhit waardoor ze geen merkbare allergische reactie veroorzaken. Deze verhitte eiwitten kunnen het afweersysteem wel ongemerkt laten wennen aan koemelkeiwit, waardoor het kind koemelk eerder gaat verdragen.

Lees verder op de site van Gezondheid & Co (bron van dit artikel)>

Laboratoriumonderzoek heeft bewezen dat het verhitte koemelkpoeder werkt. Het ligt klaar voor gebruik. Nu moet wetenschappelijk komen vast te staan dat behandeling met dit poeder ervoor zorgt dat kinderen met koemelkallergie daadwerkelijk eerder over hun allergie heen groeien. Voor dit onderzoek zijn 200 kinderen met een koemelkallergie nodig, in de leeftijdsgroep  van drie maanden tot twee jaar.

Kinderen uit het hele land kunnen meedoen omdat de studie wordt uitgevoerd in meerdere ziekenhuizen. Meer informatie over de studie en over aanmelding is te vinden op de website www.erasmusmc.nl/iage.