child 1073638 640Het is belangrijk dat ouders goed nadenken over de invloed die hun eigen angst heeft op hun kind met voedselallergie, zeggen Amerikaanse allergologen.

 

Voedselallergie kan zowel ouders als kinderen bang maken. Daarom is het belangrijk dat ouders goed nadenken over hoe ze communiceren met hun kind over voedselallergie en alles wat daarbij komt kijken. Doordachte en gebalanceerde communicatie, die uitgaat van feiten, helpt bij het overwinnen van angsten van het kind.

Kinderen met een voedselallergie zijn het vaakst bang voor de naald van een adrenalinepen. Daarnaast zijn ze bang voor een anafylactische reactie en voor meedoen aan een voedselprovocatie waarbij getest wordt of ze nog steeds allergisch zijn.

Hoewel allergische reacties eng kunnen zijn, helpt het wel om zoiets al eens meegemaakt te hebben. Het succesvol gebruik van een adrenalinepen kan zelfs voor opluchting zorgen.

Bij jongere kinderen zijn het vooral de ouders die bang zijn voor wat er kan gebeuren. "Omdat kinderen dingen overnemen van hun ouders, en ze daarom vaak net zo bang worden, is het belangrijk dat ouders bewust zijn van hoe ze communiceren. Sommige allergologen laten daarom ouders ook langskomen zonder hun kind, om te helpen bij het omgaan met voedselallergie. Daar kan het hele gezin van profiteren," aldus de allergoloog die het onderzoek leidde.

Bron van dit artikel: ScienceDaily.com, 25 februari 2020