etiketmall 1Veel supermarktklanten zouden liever etiketten lezen waarbij ze alle ingrediënten kunnen herkennen. Maar een enquête wijst uit dat etiketten niet goed genoeg te begrijpen zijn.

Consumenten in de VS en het VK deden mee aan de enquête, waaruit bleek dat de ingrediënteninformatie nog altijd onduidelijk is en klanten kan afschrikken. De helft van de respondenten zei dat ze producten sneller zouden kopen, als ze alle ingrediënten zouden herkennen. Slechts 19% van hen gaf aan dat ze altijd weten wat er in hun eten zit.

Interessant is ook dat 36% van de deelnemers bereid is een hogere prijs voor hun product te betalen, als de ingrediëntendeclaratie helder is. Een deel zou een product met minder duidelijke informatie daarom laten staan.

De ‘clean label’-trend is ook zichtbaar in voorkeuren voor ‘natuurlijke ingrediënten’. Die worden door consumenten als beter ingeschat dan kunstmatige toevoegingen. Dat terwijl kunstmatige additieven getest en veilig bevonden zijn, en natuurlijke meestal niet.

Volgens de directeur van het bureau dat de enquête uitvoerde, moet de voedselindustrie meer aan de wensen van de klant tegemoetkomen door de naamgeving van ingrediënten duidelijker te maken.

Bron van dit artikel: foodnavigator.com, 23 september 2020