Mogelijk medicijn dat anafylaxie voorkomt
Voor iemand met een allergie voor voedsel of medicijnen schuilt het risico op anafylaxie in alle hoeken. Maar mogelijk kan een preventief medicijn ontwikkeld worden.
Lees meer>
|
|
Uk & Puk wint Food Innovation Bachelor's Award
Anne-Jeth de Groot wint de Food Innovation Bachelor's Award 2020 met Uk & Puk. Uk & Puk zijn groente- en fruithapjes voor baby's met toegevoegde allergenen (ei en pinda).
Lees meer>
|
|
Veelbelovende stap in strijd tegen tarwe-overgevoeligheid
Het is onderzoekers uit Australië gelukt om een groep eiwitten (ATI’s) - te detecteren. Deze eiwitten veroorzaken twee van de meest voorkomende soorten overgevoeligheid voor tarwe.
Lees meer>
|
|
Gebakken melk helpt in deel van gevallen tegen koemelkallergie
Introductie van gebakken melk zorgt bij sommige kinderen met koemelkallergie dat ze er sneller overheen groeien, zo blijkt uit een Frans onderzoek.
Lees meer>
|
|
Citroenlimonade met munt
Ideetje voor de warme zomerdagen: citroenlimonade met munt. Niet ingewikkeld, wel heel lekker!
Bekijk het recept>
|
|
|
|
Word lid
Leven met voedselallergie
Met Stichting Voedselallergie sta je er niet alleen voor. Word lid en ontvang vele voordelen, zoals toegang tot de Familiedag, 4x per jaar het blad Allergie & Voeding, kortingen op diverse uitgaven en producten, gratis kennis en ondersteuning en toegang tot het ledengedeelte van de website. |
|
 |
|
|
|
Word lid |
|
|
|