Uit eten nog steeds lastig door ontbreken allergie-informatie
Vrijdag 2 februari was een drukke dag voor de Stichting Voedselallergie. Na nieuws van de NVWA dat de helft van alle horeca, retail en ambachtszaken nog steeds onvoldoende allergie-informatie geven, werden we uitgenodigd voor optredens in EenVandaag, het Jeugdjournaal, RTL Nieuws en andere media.
Lees meer>
|
|
Videohelden gezocht!
Ben jij lid van de Stichting Voedselallergie en zou je graag je verhaal willen vertellen in een video? We zoeken volwassenen en kinderen met een allergie die het leuk vinden om de held te zijn in video's voor onze nieuwe website.
Iets voor jou? Geef je nu op!>
|
|
Cel ontdekt die allergieën onthoudt
In welke immuuncellen wordt informatie over allergenen opgeslagen? Dat is nu ontdekt door onderzoekers van de McMaster University en het farmaceutische bedrijf ALK-Abello A/S.
Lees meer>
|
|
NOS-uitzending over nieuwe regels etiketten
Het nieuws dat de allergenenwetgeving is aangepast, om zo onnodige vermeldingen van 'sporen' allergeen in producten te voorkomen, leidde tot een optreden van Stichting Voedselallergie in het NOS Journaal.
Lees meer>
|
|
Pizzavariaties
Pizza zonder kaas is geen enkel probleem. Bij het zelf thuis maken gaat er zoveel lekkers op, dat je de kaas gewoon niet mist. Maar hoe moet dat wanneer je ook nog eens geen tomaat mag? Iets van een saus maakt de pizza toch wel extra lekker en echt áf. Gelukkig kun je ook met andere groenten een prima basissaus bereiden. Zoals met wortelen.
Bekijk het recept>
|
|
|
|
Word lid
Leven met voedselallergie
Met Stichting Voedselallergie sta je er niet alleen voor. Word lid en ontvang vele voordelen, zoals toegang tot de Familiedag, 4x per jaar het blad Allergie & Voeding, kortingen op diverse uitgaven en producten, gratis kennis en ondersteuning en toegang tot het ledengedeelte van de website. Uw geld wordt volledig ingezet om leven met voedselallergie te verbeteren. Bijvoorbeeld voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek, wetgeving over ingrediënten en de ontwikkeling van nieuwe inzichten en mogelijkheden. |
|
 |
|
 |
|
Word lid |
|
|
|