Even voorstellen: Djoeke

Even voorstellen: Djoeke

"Wat geeft mij het recht om op de site van deze mooie stichting een blog bij te mogen houden?" Dat is wat ik me afvroeg toen ik hiervoor werd gevraagd. Hier heb ik hard over nagedacht, en na een gesprek met een van de redacteuren ben ik er uit. Graag deel ik met jullie wie ik ben en waarom ik denk iets te kunnen vertellen wat boeit.

Ik ben Djoeke Kunnen. Samen met mijn man Wouter en twee kinderen Hugo (4) en Lotte (4) woon ik in Almere. Ik werk als verpleegkundige in een huisartsenpraktijk. Buiten mijn werk om ben ik graag bezig met eten. Lekker koken samen met de kinderen en taarten bakken vind ik erg leuk om te doen. We gaan graag op vakantie en eten regelmatig buiten de deur.

Al sinds ik kan eten ben ik bekend met vele, ernstige, voedselallergieen. In de loop der (32) jaren is dit gelukkig allemaal iets minder heftig geworden, maar nog steeds reageer ik met een anafylactische shock op pinda's en noten. Onze dochter Lotte heeft een milde allergie voor kippen-ei en onze zoon een intolerantie voor lactose. Dit levert natuurlijk de nodige uitdagingen op.

Door het schrijven van mijn colunm en nu dus deze blog kom ik er steeds meer achter dat ik in de loop van de jaren erg handig ben geworden in het omgaan met mijn allergie. De manier waarop ik dit doe wil ik graag delen. Mogelijk hebben anderen er ook iets aan!

Ik zal Bloggen van uit mijn eigen ervaringen. Mocht er iets zijn waar ik mogelijk een antwoord op heb of zijn er tips voor mij, reageer gerust!

Veel lees plezier!

Djoeke

Waardeer dit blogbericht:
1
Vakantie!! Altijd leuk?

Gerelateerde post