Ben je al jaren op zoek naar een lekker toetje of taartje en mag je nooit wat? Dan heb ik het perfecte recept voor je! APPELFLAPPEN!
Zoals veel van jullie weten ben ik allergisch voor ei en was ik voorheen ook allergisch voor melk en soja. Daardoor heb ik als kind en als volwassene weinig taartjes, cakejes of toetsjes kunnen eten. Nu ik wel melk en soja mag, is er een wereld voor mij opgegaan, maar daarover een andere keer meer.
Een tijdje geleden waren Samira Biró (een vriendinnetje) en ik inspiratieloos. Wat zouden we eens gaan doen? Zullen we iets bakken? Wat kunnen we bakken? Ik mag toch niks eten… Opeens kwamen we met het briljante idee om appelflappen te gaan bakken. Ik zei meteen: ‘Dat kan niet, want er zit ei in!’. We zochten het een en ander uit en kwamen tot de conclusie dat het ei alleen maar op de bovenkant wordt gesmeerd als plaklaagje voor de suiker. Samira kwam met het perfecte idee om het ei te vervangen door honing, want dat plakt toch net zo goed?! We kwamen erachter dat dit nog veel beter plakt en het doet de smaak ook goed! Natuurlijk zal ik jullie het recept niet onthouden, dus lees gauw verder J
Benodigdheden:
- Een beslagkom of schaal
- Schilmesje
- Eetlepel en vorkje
- Bakpapier
- Oven
Ingrediënten voor 10 appelflappen:
- AH Bladerdeeg (let op: niet alle bladerdeeg is zonder melk, soja en/of ei)
- 2 of 3 appels (Elstar vind ik het lekkerste)
- Een zakje rozijnen
- Suiker
- Honing
- Kaneel
Bereiden:
- Haal alle bladerdeeg uit de verpakking en leg ze alvast neer op het aanrecht, zodat ze kunnen ontdooien. Verwarm de oven voor 200 graden;
- Snijd de appels in kleine stukje en doe deze in de beslagkom;
- Voeg een handjevol rozijnen toe;
- Voeg vervolgens ook een eetlepel kaneel toe;
- Meng alle ingrediënten met de lepel totdat het kaneel verdeeld is over de hele beslagkom. De inhoud in nu klaar. J
- Haal nu de velletjes van het bladerdeeg af en leg het bladerdeeg op het bakpapier;
- Vul het bladerdeeg met de inhoud en vouw vervolgens ze dicht, zodat er een driehoek gevormd wordt;
- Duw met het vorkje het bladerdeeg helemaal dicht, zodat er geen inhoud meer uit kan vallen;
- Nu is het tijd voor de honingpot: smeer op elke appelflap een beetje honing;
- Strooi tenslotte de suiker op de honinglaag;
- Nu is het tijd om de appelflappen in de oven te doen: 20 minuten op 200 graden;
- Na 20 minuten zijn ze klaar, smakelijk! J
Heb je zelf lekkere recepten of heb je dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd!
Liefs,
Sophia