Bulgurbootjes

Voor ca 12 stuks:
100 gram bulgur
5 lente-uitjes
1 groene chilipeper
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels goede olijfolie
3 eetlepels versgehakte peterselie
3 eetlepels versgehakte munt
zout, peper
kropje little gem- of baby romainesla
4 partjes citroen of limoen

Ik dacht altijd dat bulgur een soort grove couscous was, maar niets is minder waar! Het is weliswaar gemaakt van tarwe, maar heeft veel meer voedingswaarde, omdat het gemaakt is van de hele korrel (en dus volkoren is). Ook nog eens super makkelijk klaar te maken: giet er kokend water bij en laat het een uur staan. Of kook het een minuut of 10 en eet het als rijst, met een lekkere groentesaus. Of als salade. Daar kun je dan ook weer leuke hapjes van maken, zoals deze heerlijk zomerse bootjes.

Ruim voor het opdienen: spoel de bulgur in een zeef met koud water, laat uitlekken en doe over in een kom. Giet er zoveel kokend water overheen dat het ruim onderstaat (tot zeker 5 cm erboven). Laat nu een uur staan. Giet af in een zeef.
Neem steeds een hand bulgur, knijp het overtollige water eruit boven de wasbak en doe in een kom. Hak de peper fijn en de lente-uitjes in dunne ringetjes en meng deze met olie, tomatenpuree, peterselie en munt door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt het nu laten staan tot gebruik.
Voor het opdienen: Neem telkens een handje van het bulgurmengsel en vorm/knijp tot een samenhangende ovaal. Leg op een blaadje sla. Serveer met de partjes limoen/citroen. 
Heel erg makkelijk met de handen te eten en erg lekker ook als buffethapje.