Cappuccinomousse

Cappuccinomousse

Voor 5-6 porties:
1 pakje plantaardige opklopbare room
1 eetlepel suiker
3 blaadjes gelatine
50 gram pure chocolade
1 stick Espressopoeder Original (Nescafé)
eventueel: wat cacaopoederKomende tijd zal ik mijn allerlaatste 4 recepten - verschenen in het voorjaarsnummer van Allergie & Voeding 2019 - op deze stek plaatsen. Ze waren bedoeld voor Pasen, maar zijn uiteraard altijd lekker om te maken. Deze week trap ik af met Cappuccinomousse, een zacht, romig koffiedessert met subtiele choco-crunch, voor 5 tot 6 porties. Leuk om in espressokopjes te serveren bij brunch of diner. 
Nog een paar keer genieten van de prachtige foto's van Petra Schuster, waar ik heel plezierig mee heb samengewerkt. Enjoy!

Week de gelatineblaadjes ca 5 minuten in ruim koud water. Hak de chocolade zeer fijn. Dat gaat het beste in een foodprocessor.  
Doe het espressopoeder in een kopje, roer er 1,5 eetlepel kokend water door. Haal de gelatine uit het water, knijp goed uit en laat in het hete koffiemengsel oplossen.
Klop met een mixer in een kom de plantaardige slagroom stijf en spatel er dan rustig het koffiemengsel en vervolgens de chocolade door. 
Schep in espressokopjes (of andere leuke kommetjes of glaasjes) en laat minstens een uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het opdienen eventueel nog met wat cacaopoeder.

Foto: Petra Schuster

Waardeer dit blogbericht:
0
Peer-rolletjes met rozemarijn
Kip-kerriesalade

Gerelateerde post