Chococino

Per persoon:
1-2 zakje instant Espresso (Nescafé)
100 ml water
150 ml plantaardige chocoladedrank







Warme chocolademelk is me meestal veel te zoet. Op een winterse middag vind ik chococino af en toe wel lekker: een mengsel van koffie en chocolade. Ook met koemelkallergie heel goed zelf te maken. Ik gebruik chocoladedrank van Alpro (soja), maar hij is er ook op haver- (Oatly) en rijstbasis (Lima). En natuurlijk kun je desnoods zelf met een theelepel cacaopoeder (en wat suiker) aan de slag. Maar ik maak hier de luie variant. Leuk om te weten is misschien dat de chocolade kruidnoten puur van Plus (op de foto) als enige in hun soort vrij zijn van melk in de receptuur!

Roer 1 (mild) of 2 (straf bakkie) sticks espressopoeder, of iets daar tussenin, door 100 ml kokend water. Breng de 'chocolademelk' al roerend met de garde aan de kook en schenk er bovenop.