Kip-kerriesalade

1 kipfilet (ca. 200 gr)
250 ml water
half kippenbouillonblokje* 
2 flinke eetlepels vers gehakte bieslook
1 eetlepel gesnipperde sjalot
3 flinke eetlepels fijngehakte zoet-zure augurk
50 ml cuisine
50 ml neutrale olie
2-3 theelepels kerriepoeder
halve theelepel zout
forse theelepel kurkuma
bieslook ter garnering

De meeste smeerbare salades uit de supermarkt bevatten mayonaise en daarmee ei. Gelukkig kun je ze ook makkelijk zelf maken, zoals deze rijkgevulde variant met kip en kerriepoeder. Heerlijk op brood, stokbrood of een toastje en te bereiden met soja- of rijstcuisine. Een dag vantevoren is prima. De kurkuma is vooral voor de kleur. Hoe meer je gebruikt, hoe geler, leuk voor de Paastafel. Maar te veel kan qua smaak gaan overheersen, hou het dus hooguit op 1 theelepel. *Bio Bouillon Kip van Knorr bevat relatief weinig allergenen.

Breng het water met het halve bouillonblokje aan de kook. Laat de kipfilet hierin in zijn geheel zo’n 25 minuten zachtjes trekken op een laag vuurtje. Ook de binnenzijde moet goed gaar zijn. Laat het kippenvlees afkoelen, snijd in grove stukken en pluk in stukjes uit elkaar. De bouillon kun je trouewns lekker opdrinken.
Roer sjalot, augurk en bieslook door het kippenvlees. 
Meng met een staafmixer cuisine, olie, zout, kerriepoeder en kurkuma kort tot een mooie gele emulsie en meng door het kipmengsel. Laat in de koelkast nog zeker een uurtje doortrekken.