Milkshake

Milkshake

bevroren  banaan
smaakmaker naar keuze 
soja- of rijstmelk
    (ik gebruik naturel met calcium)
Het lijkt wel of er deze zomer geen soja-ijs in de supermarkt te krijgen is. Zowel bij AH als de Jumbo keek ik mooi op mijn neus... Natuurlijk is er bij de natuurvoedingswinkels wel wat keuze, maar die is niet altijd in de buurt. Sinds ik heb gelezen dat je met bevroren banaan de heerlijkste milkshakes maakt, ben ik dus helemaal blij. Ik was er zelf nooit op gekomen om banaan in te vriezen, laat staan er ijs van te maken. Maar nu heb ik voor warme dagen altijd wel een paar bananen in de vriezer, zo voor het grijpen. Er hoeft er geen suiker te worden toegevoegd, dus het is ook nog eens een gezonde lekkernij waarbij je meteen in je dagelijkse fruitbehoefte voorziet. Er zijn vele smaken mogelijk. Alleen mokka is niet zo lekker.

 Je proeft dan eerst banaan, en bij het doorslikken komt ineens de koffiesmaak naar boven. Geen denderende combinatie. De andere smaken die ik probeerde mengen wel erg goed, waarbij je soms niet eens banaan proeft. In feite kun je volop varieren. 


Pel een aantal bananen en snijd of breek ze in stukjes van zo'n 3 cm. Doe deze in de diepvriesdoos en laat in zeker 5 uur bevriezen.  Doe bevroren banaan met een smaakmaker naar keuze in de blender, giet er een klein scheutje melk bij en pureer goed. Vul dan met melk aan tot 330 ml (in stilstand) en laat nog even draaien. Voilà... een perfecte milkshake, lekker romig, ijskoud, en gezond! Wil je het extra feestelijk, top dan af met plantaardige slagroom en wat fruit, mokkaboontjes, etc. ter versiering. Serveer met een rietje.

Bereid de shakes op bovenstaande wijze en neem per persoon:

(Banaan-)Vanille:
100 gram bevroren banaan
een mespuntje vanillemerg of theelepeltje -extract
(vanille)melk tot 330 ml

Vruchten:
100 gram banaan,
100 gram zacht fruit, bijvoorbeeld: aardbeien, kersen zonder pit, framboos, bosbessen, mangoblokjes, etc. 
 (Als de aarbeien niet zo veel smaak hebben of je houdt van wat zoeter, doe er dan bv. een eetlepel Tova aarbeien dessertsaus bij, van Hero)
melk tot 330 ml


Chocolade/matcha:
75 gram banaan
1 - 2 afgestreken eetlepels cacao of 
matchapoeder
melk tot 330 ml

Maar het aller-, allerlekkerste vind ik de Oreo-shake:
75 gram banaan
Oreo-koekjes Original (bevat soja)
melk tot 330 
ml

 


Waardeer dit blogbericht:
0
Verfrissende bietensoep
Quinoa salade (met 'yoghurt'saus)

Gerelateerde post