Paprika-kerriesoep

1 gele paprika
1 halve oranje paprika
1 sjalotje
1 eetlepel olie
1 flinke theelepel kerriepoeder
250 ml groentebouillon
2 eetlepels sinaasappelsap
wat vers gehakte bieslook ter garnering



Nog maar drie recepten te gaan voor Kerstmis. Tijd dus voor wat gezellige tips. Zoals dit kleine tussengerechtje, dat het goed doet in een glaasje. De bouillon kun je van een half blokje maken, of zelf trekken als dat qua dieet niet kan (op internet vind je vele recepten). Het groentebouillonpoeder van Bio Today is overigens vrij van tarwe én selderij! Je kunt de soep een dag van tevoren bereiden en even opwarmen voor gebruik.

Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Pel de sjalot en hak fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit paprika en sjalot 5 minuten. Bak kerriepoeder een minuut mee en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 minuten rustig pruttelen. Pureer tot helemaal glad met de staafmixer, roer sinaasappelsap erdoor en breng nog even aan de kook. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout. Schenk in 4 glaasjes en bestrooi met bieslook.

Foto: Mattie Aarts