Peer-rolletjes met rozemarijn

Peer-rolletjes met rozemarijn

Voor 8 stuks:
ca 3 handperen
2 eetlepels vloeibare margarine
1 theelepel fijngehakte verse rozemarijn
zakje vanillesuiker
wat olie om in te vetten
1 pak mini tortilla’s 
halve eetlepel abrikozenjam
halve eetlepel water
1 eetlepel suiker
1 theelepel vers gehakte rozemarijn

Dit is mijn aller-, allerlaatste kookblog hier. Ik hoop dat ik velen wat inspiratie in de allergie-keuken heb gebracht. Uiteraard kun je de hele verzameling recepten blijven raadplegen. Deze heerlijke peer-rolletjes uit de oven bak je heel handig met de (zeer buigzame) mini tortilla's van Santa Maria (te koop bij oa Jumbo). Ze worden extra bijzonder door de subtiele toevoeging van rozemarijn. Warm uit de oven, als dessert of gebak, maar ook koud erg lekker!

Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd in stukjes. Je hebt ongeveer 350 gram van deze blokjes nodig. Laat de margarine met de vanillesuiker en de theelepel rozemarijn in een pannetje smelten en voeg de stukjes peer toe. Bak 5-10 minuten zachtjes - afhankelijk van de rijpheid -, tot de peer glazig is en het vocht is verdampt. Bij rijpe peren houd je minder vulling over, maar zeker nog wel genoeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine ovenschaal in (of beleg een bakplaat met bakpapier). Schep op elke wrap een verticale streep gebakken peerblokjes, iets links van het midden. Sla het korte deegkantje eroverheen en rol verder voorzichtig op. Leg in de ovenschaal met de naad naar beneden. 
Meng jam en water door elkaar en kwast hiermee de rolletjes in. Sprenkel suiker en tot slot de rozemarijn over de met jam bestreken rolletjes. Bak nu 15-20 minuten in het midden van de oven, tot de rolletjes goudbruin zijn.

Foto: Petra Schustyer

Waardeer dit blogbericht:
1
Cranberrytaartjes
Cappuccinomousse

Gerelateerde post