Perzikroom met champagnegelei

Perzikroom met champagnegelei

klein blik perziken op lichte siroop (Del Monte, 420 gram)
1 pakje opklopbare plantaardige room
3 eetlepels perziklikeur (Peachtree) 
5 blaadjes gelatine 
150 ml brut champagne/bubbelwijn
1 kleine eetlepel suiker
eventueel decoratie(sterretjes)Een zeer feestelijk nagerecht: deze beproefde combinatie van perzik en champagne is gebaseerd op de Bellini-cocktail, waarin je droge champagne mengt met gepureerde perzik. Uiteraard kun je ook een goedkopere variant bubbels gebruiken, een flesje Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée werkt bijvoorbeeld prima. De eetbare gouden sterretjes geven het dessert een extra feestelijk tintje.

Laat de perziken goed uitlekken. Pureer ze met een staafmixer of in een blender. Houd 1¾ blaadje gelatine apart (knip een kwart af met een schaar).
Week de rest van de gelatine, 3¼ blaadje, ca 5 minuten in ruim water.
Klop intussen de room op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de perzikpuree erbij en meng met de mixer goed door elkaar. Voor mij is de room nu zoet genoeg, maar doe er gerust nog wat suiker bij naar eigen smaak. 
. Verhit de perziklikeur in een pannetje tot hij bubbelt en roer er, van het vuur af, de (goed uitgeknepen) gelatineblaadjes door tot deze zijn opgelost. Gebruik nogmaals de mixer terwijl je de gelatinevloeistof langzaam bij de perzikroom giet. Verdeel over 4 mooie glazen, zet in de koelkast en laat zeker 2 uur, maar liever langer, opstijven. 
. Week de achtergehouden 1¾ blaadje gelatine een minuut of 5 in ruim koud water. Verwarm de champagne met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost. Het hoeft niet te koken. Knijp het overtollige water uit de gelatine en los, van het vuur af, op in de hete champagne. Laat zo’n 20 minuten afkoelen en verdeel voorzichtig over de vier glazen perzikroom. Laat nu nog zeker 3 uur in de koelkast staan, tot de gelei gestold is. Garneer eventueel voor het opdienen met feestelijke decoratie naar keuze. 

Variatie zonder alcohol
Gebruik alcoholvrije bubbels - bijvoorbeeld van Faber - in plaats van champagne en 3 eetlepels van de siroop uit het blik perziken in plaats van likeur.

Foto: Mattie Aarts

Waardeer dit blogbericht:
0
Paprika-kerriesoep
Cranberrytaartjes

Gerelateerde post