Piña Colada voor milde kokosallergie

Per persoon:
60 ml Malibu Kokos Rum*
100 gram zijdentofu
100 ml ananassap
ca 4 ijsklontjes






Heel af en toe vind ik het stiekem best lekker, zo'n tropische zoete romige cocktail. Bij kokosallergie is de originele pina colada geen optie. Je kunt hem gelukkig wel benaderen. Door in plaats van kokosroom zijdentofu te gebruiken bijvoorbeeld. In de blender, of - zoals ik deed - met de staafmixer, geeft dat een heel mooi smooth resultaat. De kokossmaak haal je dan uit Malibu Kokos Rum.

*De fabrikant raadt gebruik bij ernstige kokosallergie af. Hier in huis blijven reacties inderdaad uit. Bij twijfel, vraag je arts.

Mix rum en zijdentofu met ananassap glad met een staafmixer (of in een blender). Serveer in een glas met de ijsklontjes.
 
Sojavrij:
Mag je geen soja, neem dan in plaats van zijdentofu rijstcuisine. Gebruik dan in ieder geval een met pectine verdikt ananassap, zoals die van AH. Daarmee krijg je toch iets van zodat dat romige gevoel.