Previous Page  7 / 9 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 9 Next Page
Page Background

19

<

Avocadomousse met dille en zalm

Een klassieke, verrassend lekkere combinatie. Zeer

feestelijk in kleine glaasjes, als amuse voor 8 stuks.

Mag je geen gerookte zalm? Neem dan flintertjes

gerookte kipfilet of zalm uit blik.

Benodigdheden

• 2 eetrijpe avocado’s

• 1 eetlepel citroensap

• 2 eetlepels eivrije mayo (zie pagina 31)

• 2 eetlepels vers gehakte dille

• peper

• 8 kleine reepjes gerookte zalm

Bereiding

• Snijd de avocado’s door, verwijder de pit en

schep het vruchtvlees uit elke helft. Pureer met

een vork of met de staafmixer en meng het

citroensap er onmiddellijk door om verkleuring

tegen te gaan. Roer mayonaise en dille erdoor en

breng op smaak met peper.

• Verdeel over 4-8 glaasjes, met een slagroomspuit

gaat dat prima. Garneer met een reepje zalm en

nog een toefje dille.

dit gerecht is sojavrij.

Tartaar van haring met appel

Een amuse voor 6-8 personen.

Benodigdheden

• 1 zoute haring

• derde tot halve rode appel (zie onder)

• kneepje citroensap

• half sjalotje

• 1 eetlepel goede olijfolie

• peper

• 8 plukjes (tuin)kers

Bereiding

• Snijd de haring in kleine stukjes (maar maak er

geen pap van). Snijd ministukjes van de appel,

besprenkel met wat citroensap om verkleuren te

voorkomen en doe ongeveer evenveel appel als

haring bij elkaar. Hak de sjalot fijn en schep alles

door elkaar met de olie.

• Verdeel over 8 glaasjes of bordjes. Garneer met

wat vers gemalen peper en tuin- of andere kers.

dit gerecht is sojavrij.

Mensen met een milde appelallergie kunnen vaak

probleemloos de speciaal gekweekte ‘hypoallerge-

ne’ appelsoorten Santana en Elise eten. Begin niet

met een hele appel in een keer, maar probeer het

eerst rustig uit, volgens het introductieschema op

www.voedselallergie.nl

(zie Allergenen: ‘overige allergenen’).

Romige knolselderijsoep

Serveer als amuse in kleine glaasjes of espresso-

kopjes voor 6-8 personen. (zie foto op p. 20)

Benodigdheden

• 400 gram knolselderij (zonder schil)

• 1 sjalot

• 1 eetlepel olie of margarine

• 600 ml groentebouillon

• 100 ml droge witte wijn

• 75 ml soja- of rijstcuisine (Alpro)

• zout

• versgemalen peper, evt. wat verse tijm

• 2 plakjes ontbijtspek

Dit gerecht kan sojavrij worden bereid.

Bereiding

• Snijd de knolselderij in blokjes van 1-2 cm.

Snipper de sjalot fijn.

• Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot in

enkele minuten glazig. Bak de knolselderij een

minuut of 5 mee. Blus vervolgens af met de

witte wijn en bouillon, breng aan de kook en

laat afgedekt in 25-30 minuten gaar worden.

Voeg tegen het einde de cuisine toe en breng

eventueel op smaak met wat zout.

• Bak intussen in een droge koekenpan de plakjes

spek krokant en bewaar tot gebruik op een

stukje keukenpapier.

• Pureer de soep met een staafmixer of in de

blender. Verdeel over de glaasjes, kopjes of

kommetjes, sprenkel er wat versgemalen peper

en verse tijmblaadjes over en maak af met wat

verkruimelde ontbijtspek.