Previous Page  7 / 8 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 8 Next Page
Page Background

21

<

Benodigdheden

• theelepel zout

• 1 wortel, geschild

• 1 rode paprika

• 1 gele paprika

• zakje sugar snaps

• 4 plakjes bladerdeeg (bv. Koopmans Original)

• klein beetje plantaardige melk

• 150 ml soja- of rijstcuisine

• 1 eetlepel olie

• 1 eetlepel kerriepoeder*

• zout en peper

Yvonne van der Brugge

//

foto’s Mattie Aarts

Bereiding

• Eerst worden de groenten geblancheerd.

Zet een flinke pan met water op – zo’n 2,5 liter –

met het zout. Snijd de paprika’s in reepjes.

Snijd stukken wortel van ongeveer 10 cm ook in

repen. Haal puntjes en eventuele draden van de

sugar snaps. Zet een kom koud water klaar.

Blancheer eerst één kleur paprika

2 minuten in het kokende water. Verwijder met

een schuimspaan en spoel in een zeef onder de

koude kraan om het kookproces te stoppen. Doe

de reepjes daarna in de kom koud water.

Blancheer vervolgens de tweede paprika op

dezelfde wijze (ook twee minuten), de wortel

(3 minuten) en de sugarsnaps (3 minuten), tot alle

groenten bij elkaar in de kommet koud water

liggen. Als ze goed zijn afgekoeld, kun je ze in een

zeef laten uitlekken.

• Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes

bladerdeeg op een bakblik met bakpapier en

bestrijk ze met de ‘melk’. Bak in een kwartiertje

mooi goudbruin in het midden van de oven.

• Laat iets afkoelen. Zaag de bladerdeegkussentjes

met een mes overdwars door (over de

‘breuklijn’) en leg de bodems elk op een bord.

• Maak nu de saus door cuisine, olie en kerrie-

poeder schuimig te mengen met een staaf-

mixer. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de groenten goed droog met een schone

theedoek en verdeel over de bladerdeeg-

bodems. Schep de saus erover, leg de deksels

erop, en serveer direct.

*) Kerriepoeder kent vele samenstellingen (zie

daarvoor de verpakkingen), maar het bevat

meestal: gember (djahé), kardemom, koriander

(ketoembar), kruidnagel (tjenkeh), kummel

(karwij), kurkuma, komijn (djinten) en zwarte

peper. Verdraag je een ingrediënt niet, dan kun je

ook je eigen mengsel samenstellen. Op internet

vind je veel suggesties. Wil je wat anders, gebruik

dan een eetlepel mosterd. In dat geval is er

minder zout nodig.

Dit gerecht kan sojavrij worden bereid.

Heb je ook een succesrecept?

Laat het ons weten:

redactie@voedselallergie.nl

Alle recepten zijn vrij van koemelk, kippenei,

pinda, noten, pitten, zaden, schaal- en

schelpdieren; soja varieert. Waar mogelijk worden

alternatieven gegeven. Voor alle recepten geldt:

raadpleeg je merkartikelenlijst. Alle gerechten zijn,

tenzij anders vermeld, voor 4 personen.

Op

www.voedselallergie.nl

en op onze

pinterestpagina vind je nog veel meer recepten!