3
<
over koken
18
wildkamperen
12
van planten weten
22
Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen en vooral
uitdagingen. We zien een verschuiving van
leden naar digitale bezoekers. En dat zijn er
veel, heel veel. Zelfs een verdubbeling in een
jaar. Dertigduizend bezoekers in een paar
weken... een half miljoen per jaar...
voedselallergie blijft ‘hot’. Toch gunnen we
veel van deze bezoekers ook ons fantastisch
blad Allergie & Voeding. Bijna een
voedselallergie-glossy. Kost twee euro vijftig
per maand. Dan ligt deze bij je op de mat en
steun je ons met vernieuwingen. Denk aan
betere etikettering, ontwikkeling van diagnose
en therapieën. Maar we zijn er ook voor die
momenten dat je een luisterend oor nodig hebt.
Marks motto was: met hard werken,
veranderen huizen in kastelen. Wij willen
graag een burcht zijn voor mensen die leven
met voedselallergie. Daar werken we hard aan
en voor.
Erna Botjes
//
voorzitter
dselallergie
11 De diëtist
De casus van Johan Smit
12 Wildkamperen
Een warme stoofpot na een lange
dag wandelen
14 Berber Vlieg over voeding &
eczeem
‘Een dieet is nooit dé oplossing’
15 Wat is het verschil tussen
voedselallergie en
voedselintolerantie?
16 Op voetbalkamp met
voedselallergie
Een broodje kaas: dat kan toch
zeker wel?
18 Over Koken
Voorjaarsgebak
22 Van planten weten
Wat je van ver haalt… Exotische
vruchten
26 Culinaire culturen
De Perzische keuken
27 Allerkids
‘Ik kan al helemaal alleen
zwemmen’
28 Allergisch in…
Engeland en Wales
29 Wat is er te koop?
30 Ervaringen met voedselallergie
Iedereen doet gezellig mee //
Djoeke
(Voet)sporen van //
Barbara
Misbruik van het woord allergie //
Niek
32 Goeie vraag
Wat kun je doen als het etiket met
allergie-informatie niet klopt?
33 Over Boeken
34 Uit onze webwinkel
Colofon




