20 21 ALLERGIE & VOEDING ALLERGIE & VOEDING OVER KOKEN BIETEN-KOMKOMMER SALADE MET GREEN GODDESS-DRESSSING Voor 4 personen als bijgerecht Bereidingstijd: 15 minuten Deze salade is door de combinatie van het paarse van de biet en het groene van de komkommer en dressing een knaller op tafel. De green goddess- dressing zorgt voor een romige toevoeging die door de avocado en alle kruiden toch fris smaakt. Een prachtig, fris bijgerecht. • 500g gekookte rode biet, in plakjes • 1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in plakjes • 2 lente-uitjes, fijngesneden TRAYBAKE MET GROENE ASPERGES, ZOETE AARDAPPEL EN SALSA VERDE Voor 4 personen Bereidingstijd: 45 minuten Deze traybake is een perfecte maaltijd voor door de week. Als alles in de oven staat, kun je opruimen en de salsa verde maken. Varieer gerust met de ingrediënten. Kies een andere groente, gewone aardappel of zelfs vis in plaats van vlees en geniet van een gezonde groene maaltijd! Voor de traybake: • 1 bos groene asperges, harde uiteinden verwijderd • 3 zoete aardappels, geschild en in blokjes • 250 g cherry tomaatjes • 6 runder/varkensworstjes • 2 rode uien, in partjes • 2 tenen knoflook, fijn geplet • 2 eetlepels olijfolie • peper en zout Voor de salsa verde: • 15 g peterselie • sap van een halve citroensap • 2 eetlepels kappertjes • 1 teentje knoflook • 4 eetlepels olijfolie • peper en zout Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zoete aardappel, groene asperges, tomaatjes, ui, knoflook en worstjes met olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat. Bak de traybake in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten. Maak ondertussen de salsa verde. Doe hiervoor de peterselie, teen knoflook, citroensap, kappertjes, olijfolie, peper en zout in een keukenmachine of vijzel en maal tot een saus. Deze hoeft niet helemaal glad te zijn. Verdeel de traybake over 4 borden en lepel de salsa verde eroverheen. Serveer direct. Voor de green goddess-dressing: • 1 avocado • 15 g bieslook • 15 g peterselie • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 2 eetlepels citroensap + eetlepel rasp • zout en peper Maak eerst de green goddess-dressing: voeg de avocado, basilicum, munt, peterselie, bieslook, vegan mayonaise, knoflook, citroensap en olijfolie toe in de blender, keukenmachine of beker van de staafmixer. Pureer alles tot een gladde saus. Proef en voeg naar smaak meer citroensap, zout, peper of mayonaise toe om de saus in balans te krijgen. Serveer de biet en komkommer op een grote schaal en maak af met de green goddess saus. Bestrooi de salade met de lente-ui. «
RkJQdWJsaXNoZXIy NzkyMjk=