Allergie en voeding 2025-1

18 ALLERGIE & VOEDING OVER KOKEN Verrassende tussendoortjes om zelf te maken Dit fruitige koekje heeft een frisse smaak. Voor een meer zoete variant kan je de frambozen vervangen door perziken. Ingrediënten: • 1 appel (150 g) • 1 el kokosolie (10 ml) • 80 ml lactosevrije/ plantaardige melk • ½ el honing • 1 tl kaneel • 100 gr gemalen glutenvrije havermout • 100 gr glutenvrije havermoutvlokken • 140 gr (diepvries) frambozen. Of je nu een mooie lente-fietstocht maakt, op pad gaat voor een lange boswandeling of stevig gaat sporten: deze tussendoortjes uit de koker van Ellen – smakelijk gefotografeerd door Wendy - kunnen altijd mee én geven je een lekkere energieboost. POWERBALL MET FRAMBOOS EN APPEL Voor 12 minimuffins | Bereidingstijd: 55 – 60 min TEKST ELLEN LEENAERTS-SANGSTER FOTO'S WENDY VAN DER VOORT Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de frambozen ontdooien. Schil de appel en blend deze vervolgens tot een moes. Meng alle vloeibare ingrediënten met elkaar en voeg als laatste de kaneel toe. Roer alles goed zodat er geen klontjes ontstaan. Meng de havermout erdoor en roer alles tot een romig beslag. Voeg daarna de frambozen toe. Neem een muffinbakblik en doe er bakpapiervormpjes in. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Bak ongeveer 20 - 25 minuten in de oven op 180°C. Haal het bakblik uit de oven en laat de powerballs in de vorm 10 minuten afkoelen. Haal ze uit het bakblik om verder af te koelen. Bewaaradvies: in een afgesloten bak of koelkast 5-7 dagen. In de vriezer 1 maand, ontdooitijd 1 uur. »

RkJQdWJsaXNoZXIy NzkyMjk=