Allergie en voeding 2025-2

23 ALLERGIE & VOEDING OVER KOKEN BUDDHA BOWL 4 personen | Bereidingstijd: 45 min Een Buddha bowl is ideaal voor mensen met allergieën: je kunt alles los serveren in bakjes, zodat iedereen zelf kiest. Ik koos ervoor om alles in één schaal te serveren. Er zijn geen vaste regels, dus mix en match wat jij lekker vindt! Ingrediënten: Voor de geroosterde kikkererwten: • 1 blik kikkererwten (uitgelekt) • 1 tl paprikapoeder • ½ tl knoflookpoeder • ¼ tl peper • 1 el olijfolie Voor de rest van de bowl: • 275 g quinoa • 1 courgette • 1 paprika • 1 zoete aardappel of ½ pompoen • 1 rode ui • 3 winterwortels Voor de dressing: • 2 tl citroensap • 2 tl ahornsiroop • 2 el tahini Eventueel toevoegen: • pompoenpitten Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en dep droog. Meng met olie en kruiden, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20–25 minuten. Snijd intussen de groenten en grill ze op een bakplaat of in een grillpan (20–25 minuten). Wortel kun je ook rauw raspen. Bereid de quinoa volgens de verpakking. Serveer alles in een schaal: eerst de quinoa, dan de groenten erbovenop. Of zet alles los op tafel. Voor de dressing: Meng citroensap, ahornsiroop en tahini. Of gebruik een kant-en-klare dressing. »

RkJQdWJsaXNoZXIy NzkyMjk=