Het Martini Allergie Centrum voor Kinderen heeft introductietesten beschikbaar gesteld voor professionals in de zorg.

De introductietesten staan beschreven voor negentien uiteenlopende allergenen, waaronder hazelnoot, melk en sesamzaad. De methode is een doorontwikkeling van een introductiemethode van de Kinderallergologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Door te klikken op onderstaande allergenen wordt u doorverwezen naar de betreffende pagina over de introductietest. Hierin wordt de voorbereiding, uitvoering, aanbeveling per kind, productsoort, start en tijd tussen de stappen en wat te doen bij een allergische reactie beschreven.

- Amandel
- Cashewnoot
- Ei
- Garnaal
- Hazelnoot
- Hazelnootpasta
- Macadamia
- Melk
- Opvolgmelk
- Pecannoot
- Pijnboompit
- Pinda
- Pistachenoot
- Sesamzaad
- Sojamelk
- Tarwe met brinta
- Tarwe met crackers
- Vis
- Walnoot

Bron: Martini Ziekenhuis, maart 2019