Kipburgers

400 gram (biologische) kipfilet
4 zongedroogde tomaten uit olie
1 flinke theelepel mosterd
1 eetlepel gehakte bieslook
kwart theelepel zout
peper
beetje olie om in te bakken





Kipfilet heeft nogal de neiging om droog te worden wanneer je het iets le lang bakt. Dit kun je voorkomen door er een jasje van paneermeel omheen te doen, dat voorkomt dat de kostelijke sappen verloren gaan. Maar gelukkig voor de variatie zijn er nog meer bereidingswijzen met sappigheidsgarantie. Nadat ik eens las dat je zelf kipgehakt kunt maken in de keukenmachine, ben ik gaan experimenteren met kruiden en smaakjes. Na enkele uitprobeersels is dit toch echt de lekkerste burger gebleken, volgens ons kleine huishouden althans. Op de een of andere manier vind ik hem erg zomers. Lekker met gebakken krieltjes en een gemengde salade. Of gewoon tussen een broodje. De burger is niet vet, en toch heel mals.

Snijd de kipfilet en de uitgelekte tomaten in grove stukken en doe die in de keukenmachine, samen met de mosterd, de bieslook, zout en peper. Maal in de keukenmachine tot grof gehakt (dit gaat vrij snel). Vorm met natte handen vier platte ‘koeken’. Verhit een paar lepels olie in een koekenpan en bak de kipburgers door en door gaar en goudbruin in ca. 8 minuten per kant, op halfhoog vuur.