GAE RobinstijnZondag 21 mei was een bijzondere dag voor de broers- en voetbalfans Jayden (11) en Ryan (10). Samen met hun vader en moeder bezochten zij de voetbalwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Volendam, op uitnodiging van FC Robinstijn, als Fan of the Match.

Dit artikel werd geschreven door Annerieke Alladin (38).  Ze woont in Deventer met haar man en kinderen Jayden (12), Ryan (10) en Eva (6). Jayden heeft heeft sinds zijn geboorte een ernstige voedselallergie voor melkeiwitten.

Ik heb Jayden en Ryan aangemeld voor een voetbalwens, omdat beiden enorme voetbalfans zijn en zij een zorgeloze dag verdienen. Jayden heeft een levensbedreigende voedselallergie. Hij heeft hierdoor al veel meegemaakt en wordt dagelijks op verschillende vlakken beperkt. Zijn broertje schuift vaak zijn eigen belangen opzij voor Jayden en is altijd alert; hij mag ook zeker wel eens in het zonnetje gezet worden.

'Fan of the Match' is een onderdeel van Stichting FC Robinstijn. Als Fan of the Match zorgen de club en FC Robinstijn voor een fantastische belevenis bij een thuiswedstrijd van de betreffende club. De Fan of the Match krijgt een uniek kijkje achter de schermen.

Verloop van de dag

Op deze zonovergoten dag kwamen we samen met de jongens bij het stadion aan en werden welkom geheten bij de businessbalie. We werden met z’n allen naar de business lounge begeleid, waar we een drankje kregen aangeboden en waar we scheidsrechter Danny Makkelie voorbij zagen komen. Dit alleen al zorgde ervoor dat Jayden en Ryan op het puntje van hun stoel gingen zitten. De jongens mochten zich omkleden in hun FC Robinstijn-tenue en werden meegenomen naar de kidsclub. Wij konden vast plaatsnemen op de gereserveerde zitplaatsen in het kidsvak, waar Jayden en Ryan ons later zouden vergezellen om samen vanaf de tribune naar de wedstrijd te kijken.

Jayden en Ryan werden vanuit de kidsclub opgehaald om een balletje te schoppen met de spelers van Go Ahead Eagles tijdens de warming up. Dit konden wij met trots en gedeelde spanning aanschouwen vanaf de tribune. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de jongens zich verzamelen in de spelerstunnel om vervolgens samen met de scheidsrechter vooraan de spelers-line-up mee het veld op lopen om de bal naar de middenstip te brengen. Wat een geweldige ervaring was dit! En als klap op de vuurpijl heeft Go Ahead Eagles 3-0 gewonnen tegen Volendam.

Het leukste van de dag vond Jayden: "Het voetballen met de spelers tijdens de warming up, dat we de wedstrijd hebben gewonnen en na afloop heb ik een bal gekregen met alle handtekeningen van de spelers!’’ En Ryan: "De goal van Dario Serra. Ik heb voor de wedstrijd nog met hem gevoetbald! En de ontmoeting met Makkelie, hij is de beste scheidsrechter van de wereld. Dit was de leukste dag van mijn leven.’’

Deze dag werd ons aangeboden door FC Robinstijn. Ieder jaar laten zij meer dan 100 voetbalwensen in vervulling gaan. "Samen met onze vrijwilligers, ambassadeurs en partners vormen we één grote robinstijn familie. En allemaal voelen we ons bevoorrecht dat we op deze manier een klein steentje mogen bijdragen aan het grote geluk van een kind.’’

Speciaal dankwoord aan Sanne de Zeeuw, Willem Vink en natuurlijk alle spelers van Go Ahead Eagles.

GAE Robinstijn

Foto gemaakt door Henny Meyerink - sv-gae
Van links naar rechts; Jayden Alladin, Danny Makkelie, Ryan Alladin