logbo sva smallDe Stichting Voedselallergie is een patiëntenorganisatie voor mensen met voedselallergie en niet-allergische voedselovergevoeligheid. De stichting is opgericht in 1985.

Kennis en ervaringen rond voedselallergie delen en stimuleren is onze missie. Een zo goed mogelijk leven met voedselallergie is ons doel. Van zoektocht, goede diagnose en behandeling, tot het leven met voedselallergie in de dagelijkse praktijk: wij kunnen u hierbij ondersteunen! Voedselallergie hoeft een goed leven (natuurlijk binnen grenzen) niet in de weg te staan. Wij helpen hierbij graag.
Wetenschappelijke kennis en ontwikkelingen en het uitwisselen van ervaringen zijn hierbij onmisbaar.

ANBI logoBekijk ons financieel overzicht en de beschikking van de ANBI-status.
Bekijk onze interne gedragscode.

 

Adresgegevens:
Bezoekadres: Stationsweg 6B
3862 CG Nijkerk

Postadres : Postbus 207
3860 AE Nijkerk

Telefoon:
Telefoon (maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17.00 uur): 033 - 46 55 098

Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op.
Heeft u een klacht? Bekijk dan onze klachtenregeling.

Inlichtingen
Voor telefonische informatie kunt u contact opnemen met het bureau in Nijkerk (tel. 033 - 4655098, bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur).
E-mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het kwartaalblad van de Stichting Voedselallergie, Allergie & Voeding, en op deze site vindt u namen en adressen van contactpersonen in uw buurt. U kunt altijd iemand bellen voor inlichtingen.

Voorzitter:

ernabotjes
Erna Botjes

Penningmeester:

edwinvandepol

Edwin van de Pol

Algemeen bestuursleden:

suzannederijk
Suzanne de Rijk
brigittevanoorschot
Brigitte van Oorschot

Oproep vrijwilligers

De Stichting VoedselAllergie werkt met tientallen vrijwilligers die zich inzetten ten behoeve van enkele duizenden leden en voor de vele anonieme anderen die te maken hebben met voedselovergevoeligheid (VO). Vijf bestuursleden, circa dertig contactpersonen, een viertal regio-coördinatoren, een deskundigen-netwerk en gemiddeld vijftien projectmedewerkers verrichten vrijwilligerstaken; de meesten in combinatie met werk en/ of gezinsleven. Om de Stichting VoedselAllergie te laten uitgroeien tot een nog betere belangenorganisatie is er behoefte aan nieuwe vrijwilligers.
Door gezinsomstandigheden, verandering van werk of woonplaats ontstaan regelmatig vacatures. Daarom is de Vrijwilligersbank in het leven geroepen.

Doe mee

Werken bij de Stichting VoedselAllergie is vooral leuk: Iedereen zet zich in voor hetzelfde doel en de contacten onderling vinden plaats in een prettige sfeer.
Er is gelegenheid tot het volgen van (interne) cursussen; op die manier kunt u zich ontwikkelen en bijvoorbeeld na verloop van tijd switchen of “doorgroeien” naar een andere functie.
Tegenover het onbetaald beslag aan tijd en inzet staat een realistische onkostenvergoeding.