Onze bloggers over hun dagelijkse uitdagingen en ervaringen in het leven met voedselallergie.

Reisblog: Florida

"Ik ben Margriet Oostrom, 39 jaar en moeder van 3 zoons van 7, 5 en 2 jaar. De kleinste van 2 jaar heeft allergie voor vis, kippenei, hazelnoot, pinda en schaaldieren. Wij reizen graag dus deel daarom mijn ervaringen." Florida februari 2018 Ja we zijn weer aan het plannen gegaan van een nieuwe reis. Niet op wintersport maar een zonnige bestemming. We zijn een aantal keren naar Curaçao geweest en dat is super, maar was nu wel iets te prijzig. Vervolgens kwamen we op Florida. Nog nooit geweest en leek ons wel wat. We gaan maar een weekje, maar met een autootje en wat rondtoeren moet dat toch leuk zijn. Amerika gewoon veilig land om naartoe te reizen en ook het eten is veilig. Genoeg keuze. Dus ik maakte mij daar niet veel zorgen om.  Provocatietest Voordat we op reis gingen hebben we een Provocatietest gehad op Hazelnoot. Helaas reageerde hij...
Waardeer dit blogbericht:
0
Lees Meer
419 Hits
0 reacties

Wereld van verschil: Kenia

"Ik ben Margriet Oostrom, 39 jaar en moeder van 3 zoons van 7, 5 en 2 jaar. De kleinste van 2 jaar heeft allergie voor vis, kippenei, hazelnoot, pinda en schaaldieren. Wij reizen graag dus deel daarom mijn ervaringen." Wereld van verschil (Tips over reizen naar verre bestemmingen) Wij als gezin houden van reizen. We proberen als het kan dan zo vaak mogelijk ook buiten Europa te reizen. Daar worden wij echt blij van en dan hebben wij ook echt het vakantiegevoel. Helemaal weg in een andere cultuur. In mijn vorige blog gaf ik aan dat we achter de voedselallergie van ons zoontje zijn gekomen in Frankrijk. Gelukkig spreken wij goed Frans en kennen de gezondheidszorg daar een beetje, omdat wij daar ook een tijdje hebben gewoond. Dus daar met onze kleine man in het ziekenhuis terechtkomen was niet gelijk een cultuurprobleem of shock. Reis naar Kenia Vervolgens in Nederland  verder...
Waardeer dit blogbericht:
0
Lees Meer
601 Hits
0 reacties

Nieuwe wereld - Margriet Huibers

Sinds kort zijn wij in de wereld van voedselallergieën terechtgekomen. Wij zijn er net achter dat onze zoon Toon van bijna 2 jaar verschillende ernstige voedselallergieën heeft. Een nieuwe wereld, waarin we ineens moeten letten op ingrediënten. Van veel producten weet je het wel, maar er zijn uiteraard ook veel voedingsmiddelen waarbij je gewoonweg niet stilstaat, omdat het consumeren ervan zo normaal en vanzelfsprekend in je leven is dat je er nooit bij nadenkt. Babytijd Vanaf de geboorte van Toon, op 15 maart 2016, heeft hij al een droge gevoelige huid. Ik waste hem maar één keer per week en naarmate hij ouder werd, kreeg hij (zoals wij vooral dachten) atopisch eczeem. Ook onze oudste zoon had als baby en kleuter atopisch eczeem. Niets bijzonders. De dermatoloog heeft goede middelen en die werken super. Onze oudste zoon, nu inmiddels zeven jaar, is er al overheen gegroeid. Wij maakten ons dus niet...
Waardeer dit blogbericht:
0
Lees Meer
488 Hits
0 reacties

Hoe het is voor iemand met een allergie om bij een ander te eten…

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van mij heb laten horen, maar jullie begrijpen vast dat ik aan het genieten was van alle kerstborrels en etentjes! Dat bracht mij op het idee om jullie mijn ervaring te vertellen als het gaat om eten bij een ander. Met een ander bedoel ik: op het werk, bij vrienden of familie thuis of in een kroeg.  Als ik zeg dat ik allergisch ben, krijg ik altijd direct te horen: ‘Ah, dat zal wel meevallen toch?’ of ‘Wat gebeurt er dan als je het toch eet?’ Herkenbaar? Ik ben dus allergisch voor ei, noten, pinda en vis. Een klein lijstje… als je bedenkt dat ik vroeger ook geen melk en soja mocht en als ik soms mensen hoor die nog veel allergischer zijn dan ik ben. Maar goed, ik ben dus écht allergisch en mijn reacties zijn verschillend. Soms word ik ziek...
Waardeer dit blogbericht:
1
Lees Meer
2789 Hits
0 reacties

Recensie en winactie: Foodexplore Utrecht

Namens de Stichting Voedselallergie mocht ik naar de Food Bloggers Tasting Event van Foodexplore Utrecht. Ben jij benieuwd naar dit nieuwe concept? Wil je weten of jij hier ook kunt eten, ondanks je allergieën? En wil je hier een diner voor twee (t.w.v. 59,95 euro) winnen? Lees dan gauw verder! J  Sommige van jullie weten dat eten mijn grootste hobby is, dat doe ik het allerliefste. En mijn allergie laat ik deze hobby natuurlijk niet in de weg staan. In Utrecht is er een nieuw restaurant geopend: Foodexplore Utrecht. Dit restaurant heeft een heel nieuw en speciaal concept. Er zijn namelijk binnen dit restaurant zo’n 25 foodstands waar je eten kunt halen. Je betaalt een vaste prijs voor een leuke plek in het restaurant waar je dan twee, drie of vier uur onbeperkt mag eten en drinken onder het genot van gezellige achtergrondmuziek. Voor ieder wat wils zou je zeggen, hoe...
Waardeer dit blogbericht:
1
Lees Meer
609 Hits
0 reacties