Onze bloggers over hun dagelijkse uitdagingen en ervaringen in het leven met voedselallergie.

Ben ik vandaag pindaziek?

peanuts5We zijn in de parkeergarage. Die van het Reinier de Graaf-ziekenhuis. Voor controle. Dex en ik stappen tegelijk met een vrouw in de lift. De deuren sluiten en ik ruik het gelijk. Deze vrouw staat een broodje pindakaas te eten. En binnen een seconde aait ze met dat broodje pindakaas in haar hand over het hoofd van Dex. Mooie haarkleur zegt ze. Neee!! Hoor ik mezelf schreeuwen. Sorry mevrouw maar hij heeft een hele heftige pinda-allergie en ik zie dat u een broodje pindakaas eet! Waarop de vrouw antwoord: ik zal het niet aan hem geven. En weer wil ze hem over de bol aaien. Met dat broodje in diezelfde hand. Dat voelt dus voor mij als een pistool op je hoofd. De enige geruststelling die ik op dat moment heb is dat we bij het ziekenhuis zijn. Met zweet op m’n rug stap ik de lift uit… Begrijp me niet...
Waardeer dit blogbericht:
0
Lees Meer
920 Hits

Meer koekjes dan bikini’s

We gaan voor het eerst vliegen sinds we weten van Dex' allergie. De eerste keer dat we vlogen wisten we nog niet van zijn allergie. En dit is godzijdank goed gegaan. Deze keer wordt het spannender. Een vliegtuig vol met onbekende mensen. Waarvan er vast iemand iets met pinda in zijn tas heeft.

Getagged in:
Waardeer dit blogbericht:
0
Lees Meer
1160 Hits

Een pinda is geen noo(d)t!

Hoe maak ik Dex als hij groter is duidelijk dat hij geen pinda mag? Dit vroeg ik aan de eerste diëtist die ik bezocht. "Dan geef je hem iets met pinda en daarna zal hij het nooit meer doen." Euh nee, dat denk ik ook niet, want in het ergste geval is hij dan dood.

Waardeer dit blogbericht:
0
Lees Meer
1734 Hits

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden?

Dat we toch maar 112 gaan bellen, gilde ik naar Frank. Gisteren was alles nog zoals alle andere dagen. Dex was weer veel te vroeg wakker, maar ik dacht zoals elke ochtend; vandaag is weer een nieuwe dag, morgen kan het zomaar anders zijn. Alle 'oortjesellende’, want zo noem ik het voor het gemak maar even, was voorbij. RS-virus, 3 oorontstekingen, een operatie en uiteindelijk buisjes verder sliepen we weer wat uurtjes achter elkaar door. Oh wat vond ik dat zwaar. Die nachten. Maar gisteren voelde alles anders. Gisteren hadden we hele andere problemen dan vandaag. Vandaag geef ik Dex voor het eerst een broodje pindakaas. Een Hollandse jongen van 10 maanden mag best een broodje pindakaas. Meegeven naar opa, die oppast op maandagochtend, vond ik geen slim idee. Wat nou als hij het niet lust? En dat was het begin van ons nieuwe leven. 

Waardeer dit blogbericht:
0
Lees Meer
1952 Hits

Elk nadeel heeft zijn voordeel

28 april 2018 “Elk nadeel heeft zijn voordeel” zeggen ze wel eens. Door onze nog wel prille allergie ervaringen met Toon hebben wij de allergiesignalen goed kunnen beoordelen. Spaghetti We hadden een normale zaterdag. Eind van de dag zwemles en daarna lekker naar huis, filmpje kijken en lekker eten samen. Op het menu vanavond gewone spaghetti voor de kinderen met rode saus. Voor ons had ik een ander pastagerecht bereid. Omdat Toon een noten allergie heeft heb ik de pijnboompitten in een apart bakje gedaan. Onze andere twee kinderen hebben geen allergieën zover wij weten. Onze oudste is van jongs af aan een wat lastige eter geweest, maar eet goed en gaat langzamerhand steeds meer proberen. Onze tweede zoon Teun (5 jaar) is een alleseter. Eet veel en vind alles lekker. Nooit problemen geweest bij hem met eten. Hij is nieuwsgierig en wil ook altijd alles proberen. De oudste heeft nog...
Waardeer dit blogbericht:
1
Lees Meer
2976 Hits