Veldweg 22-24, 9449 PW Nooitgedacht

Naast dat het een heel prettig vakantiepark is, wordt in alle 5 de restaurants op het park op een hele klantvriendelijke wijze rekening gehouden met voedselallergie. De medewerkers weten waar ze over praten of nemen het serieus en zoeken hun vakbekwame collega op. Er is meer mogelijk dan alleen frietjes of een pannenkoek voor de kinderen. Ook in de supermarkt is alle informatie te vinden, bijvoorbeeld over de  verse producten uit de bakkerij.

Stationsweg 13, 9471 GJ Zuidlaren

Heel fijn gegeten bij dit eetcafé met onze allergische zoon (ei, noten, pinda). Vooraf gebeld om ze te informeren. Alles zeer goed gecontroleerd en zonder problemen gegeten. Een leuk restaurant voor (kleine) kinderen, met voldoende speelgoed en kleurplaten, etc. Geslaagde avond!

Groningerstraat 59, 9401 BJ Assen

Vooraf gebeld en gevraagd of ze rekening kunnen houden met mijn notenallergie. Daarbij heb ik vermeld dat ik wel sporen van noten mag, maar de noten zelf niet. Dit was geen probleem. Prima gegeten en ze hebben echt heel goed opgelet dat alles goed ging. Ook met sporen namen ze uit zichzelf geen risico. Bij veel restaurants gaat het mis bij het toetje en dan heb ik toch blaren in mijn mond. Hier echter ging het helemaal prima!

Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren

Sprookjeshof let bij het eten zeer goed op voedselallergie! Als je het van tevoren meldt bij het opgeven van de bestelling, dan houdt men overal rekening mee. Groentes, aardappelen en dergelijke worden op het laatst pas gemengd bij bepaalde schotels met gemengde groenten, waardoor ze eenvoudig wat kunnen weglaten of toevoegen. Ze maken ook geen gebruik van noten of pinda's ter decoratie. Ik heb zelf een vrij uitgebreide voedselallergie, maar kan in de Sprookjeshof met een gerust hart uit eten gaan!

Kolhoopstraat 11, 7811 GD Emmen

Vandaag een high tea gedaan bij Pardoes. Ik ben allergisch voor kleurstof E131 en E132 (zit in blauw, groen en paars) en ik mag geen fruit wat van nature hier niet groeit. Dat van het fruit was netjes gemeld bij de reservering. Voor de vegetarier in de groep was er een apart bordje met vleesloze sandwiches. Voor mij lag er lemon curd (goh is dat tropisch, uuuuhhh ja lemon is tropisch) bij andere zoetigheden. Heb nog gezegd dat ik dat niet mocht. 'Oh u bent dat met die allergie, grappig. Het zijn waarschijnlijk alleen maar smaakstoffen.' Ik heb het niet opgegeten, maar desondanks ben ik nu wakker ivm jeuk en benauwdheid: vermoedelijk kruisbesmetting of er heeft nog ergens wat ingezeten wat ik niet mocht. Jammer dat met een vegetarier uit eigen keuze rekening wordt gehouden en mijn klachten als grappig werden afgedaan, terwijl ik er dus ziek van word!

Noordeind 7, 7815 PA Emmen

Onze zoon heeft een tarwe-allergie en hij wordt in dit buffetrestaurant compleet in de watten gelegd. Het buffet is voor een groot gedeelte gluten- en tarwevrij. De kok loopt mee om precies te vertellen wat hij wel en niet mag eten. Daarna wordt zijn warm eten aan tafel geserveerd. Bij het warme buffet zijn ook diverse gerechten die hij mag eten, maar hij vindt de kipfingers zo heerlijk en de kok maakt dit met veel plezier... Eten in overvloed en een gelukkig kind in een restaurant!!!