1 Dukes Road, London, WC1H 9PJ
 
De meeste, zoniet alle, Premier Inn hotels hebben een Thyme restaurant in het gebouw. Deze restaurants serveren het ontbijt, snacks en avondmaaltijden voor de hotelgasten en andere bezoekers. Er staan menu's met voedings- en allergie-informatie op hun website. De obers hebben ook een klapper met allergie-informatie per ingrediënt. Mijn ervaring is dat er veel moeite voor je wordt gedaan om het juiste gerecht te vinden dat bij je dieetwensen past. Het opzoeken van ingrediënten (stuk voor stuk) in de klapper duurt wel lang en is omslachtig; misschien zou de keten daar nog extra aandacht aan kunnen besteden. Voor mij met mijn melkallergie bleek dat ik van de kaart maar twee gerechten mocht eten, omdat de hamburgers bijvoorbeeld allemaal gemaakt worden met een melkbroodje. Toch wil ik het aanraden aan mensen met een allergie, vanwege de duidelijkheid en de precisie in het uitzoeken van allergeenvrije gerechten.

252-254 West End Lane, London NW6 1LU

Ik heb hier meerdere malen gegeten met een ernstige pinda-allergie. Je kunt in elke Nando's zaak vragen naar de allergie-informatie en dan krijg je een klappertje waar alles in staat. Ze serveren van alles met kip, gemarineerd in hun eigen sauzen (waarvan je in de restaurants ook flessen kunt kopen). Naast de kip serveren ze verschillende bijgerechten. Het eten is erg lekker en je kunt er zelfs met een allergie lekker snel even iets eten. In twee jaar tijd is de allergenenlijst gewijzigd, dus vraag er altijd even naar.

3 Neal Street, London WC2H 9PU

Caffè Nero is een Italiaanse koffieketen die vergelijkbaar is met Starbucks of Costa Coffee. Ik heb hier meerdere malen ontbeten met een ernstige pinda-allergie. Het is geen klassiek Engels ontbijt. Voordeel is dat hier kant-en-klare sandwiches verkocht worden met ingrediëntenlijsten erop. Erg handig en het eten is heel lekker.

Royal Opera House, 4-6 Garrick Street, London UK WC2E 9

Deze Angus Steakhouse was voormalig een restaurant van STEAK & Co., een vergelijkbare keten. Het restaurant heeft een heel leuk concept. Je kiest een steak uit die je wilt, deze wordt even kort gegrild in de keuken. Dan kies je een kruidenboter en een kruidenmix voor erbij. Vervolgens krijg je een hete steen waar je de steak samen met de boter en kruiden verder op kunt bakken. Ik had van te voren gemaild en de gastheer (ik weet niet zeker of dit ook de eigenaar was) bleek zelf ook een ernstige pinda-allergie te hebben. Hij heeft deze avond in het restaurant goed geholpen.

Meerdere locaties door het hele land

Hier heb ik gegeten met een ernstige pinda-allergie. De gerechten zijn uit de Franse keuken. Côte Brasserie heeft twaalf locaties in centraal Londen. Ik heb van te voren gemaild over de allergie en dit was geen enkel probleem. Ook in het restaurant zelf is er zeer goed rekening mee gehouden en het eten was daadwerkelijk heerlijk. Toprestaurant met verschillende mooie, lekkere gerechten.