373 Park Avenue South, NY 10016, New York

Van te voren had ik via Twitter (@DosCaminos) gevraagd of er rekening met mijn ernstige pinda-allergie gehouden kon worden. Dit zou geen enkel probleem zijn. Vervolgens via opentable.com gereserveerd; hier heb ik het ook nog een keer in de opmerking geplaatst.

Daar aangekomen was het allemaal perfect geregeld. Ze wisten bij binnenkomst meteen dat er gereserveerd was met een pinda-allergie. Ik kon alles bestellen wat ik wilde en dan werd er in de keuken rekening gehouden met de ingrediënten. Ze frituren in soja-olie. Het eten was heerlijk. Bij binnenkomst krijg je meteen nacho's met salsa en guacamole (ook hierbij houden ze al rekening met de allergie) en worden de gekozen gerechten geserveerd. Op mijn bord zat nog een stickertje met “allergy”, dit werd er bij serveren snel vanaf gehaald maar het is in elk geval goed dat dit erop geplakt wordt.

Ze serveren ook verschillende cocktails en het restaurant ziet er erg gezellig en leuk uit. Dos Caminos heeft meerdere locaties in New York, en ook in Florida, Las Vegas en New Jersey.

The Shops at Columbus Circle, 10 Columbus Circle, New York, NY 10019

Van te voren heb ik gemaild of ze rekening konden houden met een ernstige pinda-allergie, dit was geen enkel probleem. Vervolgens via opentable.com gereserveerd en ook nog een keer in de opmerking de allergie genoemd. Het is een geweldig steak restaurant. Ze hebben verschillende soorten steaks en die zijn, zoals we van de Amerikanen kennen, ontzettend groot. Je zit méér dan vol na een van de reusachtige steaks met wat frietjes (ze frituren in canola oil, dit is volgens mij een soort raapzaadolie). Het restaurant is iets duurder dan normaal (2 steaks, frietjes, groenten en drinken waren samen 150 dollar, ongeveer 115 euro), maar reken er ook op dat je geen voor- en nagerecht hoeft te nemen. Het ligt in Time Warner Center, een winkelcentrum bij Central Park. Vraag om een tafeltje bij het raam, dan heb je een leuk uitzicht.

De dresscode in het restaurant is smart casual, dus een jasje is niet vereist maar het moet wel netjes zijn.