pindaEen terugkijkend onderzoek in Boston laat zien dat maar 11% van de patiënten die als kind de diagnose pinda-allergie krijgen, daar overheen is gegroeid.

De meeste jongvolwassenen van wie de medische data zijn meegenomen in het onderzoek blijven gesensibiliseerd (gevoelig) voor pinda, ook op latere leeftijd. Volgens de onderzoekers is het waarschijnlijk dat kinderen die op jonge leeftijd last hadden van eczeem en later van astma ('allergische mars'), minder snel over hun pinda-allergie heen groeien dan kinderen zonder astma. Meisjes/vrouwen groeiden ook eerder over hun allergie heen dan jongens/mannen.

"Dit zou kunnen suggereren dat het controleren of voorkomen van eczeem vroeg in de kindertijd op lange termijn effect zou kunnen hebben op de ontwikkeling of het voortbestaan van pinda-allergie," zegt arts Rima Rachid.

De onderzoekers voerden deze studie uit omdat er weinig bekend is over de langetermijnopvolging van patiënten met pinda-allergie."Het is niet duidelijk hoeveel er allergische reacties ontwikkelen over een langere periode, zoals van de kindertijd tot de volwassenheid, en hoeveel van deze reacties ernstig zijn," vertelde Veronica Kalwajtys, BS, klinisch onderzoeksassistent aan het Boston Children's Hospital. "Bovendien, de factoren die het verdwijnen van pinda-allergie beïnvloeden vereisen verder onderzoek."

Bron van dit artikel: healio.com, 7 november 2021