De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt, zegt de NVWA in een persbericht.
De NVWA inspecteerde in 2021 ruim 5.000 bedrijven op naleving van de regels voor het verstrekken van allergeneninformatie. Ondernemers zijn verplicht om bepaalde allergenen te vermelden als deze zijn gebruikt bij het bereiden van voedsel. Maar 65% van de horecabedrijven, 51% van de ambachtelijke bedrijven en 41% van de retail voldoet niet aan die verplichting. De NVWA legt daarom maatregelen en boetes op.
Verschillende media hebben Stichting Voedselallergie om een reactie gevraagd. Bekijk de fragmenten:
- Voorzitter Erna Botjes op NPO Radio 1
- Psychologe Nadine Vousten bij RTL Nieuws (vanaf ongeveer 10.05)
- Columnist Djoeke Kunnen bij NOS Journaal (vanaf ongeveer 9.27)
Bron van dit artikel: nvwa.nl, 25-5-2022