orang utan g6d62f7539 640Met een heerlijk zonnetje op de rug lopen we vol goede energie langs de giraffen en apen om weer een gezellige dag in het Jungle-restaurant van Ouwehands Dierenpark tegemoet te gaan. Een verslag van een familiedag vol mooie gesprekken en ontmoetingen.

Na een eerste kop koffie wordt het al duidelijk: er is vandaag een nóg betere sfeer dan andere jaren. Iedereen geniet zichtbaar van deze prachtige nazomerdag: met 22 graden en een flinke dosis zon is het op 30 september fantastisch om tussen de dieren te vertoeven met een mooi programma voor de boeg.  

Om 10.30 uur begint de workshop 'Omgaan met angst' van psychologen Nadine Vousten & Ilonka de Haas. Na een introductierondje van de aanwezigen, wordt het duidelijk dat iedereen zo zijn/haar eigen angsten heeft rondom voedselallergieën. Er volgt een interactieve, leerzame workshop, waarbij theorie wordt uitgelegd en veel ruimte is voor vragen en het delen van ervaringen binnen de groep.

De fotobooth is een absolute hit: hele gezinnen gaan samen op de kiek in de gekste outfits! Ook de allergeenvrije lunch slaat weer aan: een divers aanbod aan lekkernijen, waarbij patat, knakworstjes, salades en broodjes in overvloed.

in het middagprogramma vertelt kinderarts-allergoloog Lonneke Landzaat over het omgaan met voedselallergie. Daarna vertelt Marjan van Ravenhorst van Allergenen Consultancy uitgebreid over etikettering en allergenenwaarschuwingen bij voedsel. Vervolgens geeft Djoeke Kunnen een leuke presentatie over het reilen en zeilen van voedselallergieën in de klas. Tot slot zorgt voorzitter Erna Botjes nog voor een laatste overzicht van de belangrijkste recente ontwikkelingen in de wetenschap, bij onderzoeken en op Europees beleidsniveau.

We kijken terug op een prachtige dag met boeiende presentaties, zonnende dieren, heerlijk eten, leerzame workshops en het uitwisselen van kennis en ervaringen. Zien we u volgend jaar weer?