cow 3168858 640Een andere samenstelling van koeienvoer kan er mogelijk voor zorgen dat het immuunsysteem van baby's anders reageert op melk, waardoor ze minder snel koemelkallergie krijgen.

Een van de bekendste eiwitten in melk waarop baby's kunnen reageren met allergische klachten is beta-lactoglobuline. Dit eiwitmolecuul heeft een soort 'zakjes', waarin een andere stof kan worden opgeslagen. Oostenrijkse wetenschappers hebben nu ontdekt dat als je koeien veel groen gras met vitamine A geeft, dat de melkeiwitten dan retinezuur (een product van de verbranding van vitamine A) opslaan in de moleculen. En als dat gebeurt, reageert het immuunsysteem van baby's veel minder heftig op melk.

Melkallergie kan gevaarlijk zijn voor baby's, maar ook voor volwassenen. Als je dit kunt voorkomen door koeien ander voer te geven, zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Volgens de onderzoekers is het alleen nog niet duidelijk of hetzelfde effect ook bereikt kan worden door koeien vitaminesupplementen te geven, bijvoorbeeld wanneer er niet voldoende groen gras beschikbaar is. Meer onderzoek moet nog volgen.

Bron van dit artikel: ScienceDaily, 6 februari 2018