achilleshielDe Stichting Voedselallergie mag drie exemplaren van het nieuwe boek 'De achilleshiel van allergie: Wat is voedselallergie, waar komt het van en is het te verslaan' verloten onder haar leden.

De achilleshiel van allergie is zeer toegankelijk geschreven voor een breed, ook niet-wetenschappelijk, publiek en behandelt op een prettig te lezen manier de huidige stand van zaken met betrekking tot de kennis over en het onderzoek naar voedselallergie.

Het is geen naslagwerk of zelfhulpgids. Het gaat in op waar de oorzaken van (vooral voedsel-)allergieën lijken te liggen en wat de veroorzakers zijn. Daarnaast komen de benaderingen aan bod om het leven van allergische mensen aangenamer en veiliger te maken.

Het boek is te bestellen via de website van Wageningen Academic Publishers en bij de boekhandel. Daarnaast mag de Stichting Voedselallergie drie exemplaren verloten. Wilt u een kans maken in de verloting? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw naam, ledennummer en adres voor 20 januari 2019.

Over de auteur

Harry Wichers is als Professor in Immune Modulation by Food bij Wageningen University and Research, een expert bij uitstek op het gebied van voedselallergie. Hij is tevens medeoprichter van het Allergy Consortium Wageningen, een expertisecentrum waarin onderzoeksteams samenwerken met het doel strategieën voor allergiepreventie te ontwikkelen.

Lezing

Een lezing van Harry Wichers over het boek zal plaatsvinden op zaterdag 23 februari om 15:00 in de openbare bibliotheek in Wageningen:

De bblthk
Stationsstraat 2
6701 AM Wageningen