eiEen Amerikaas farmaceutisch bedrijf heeft een aanvraag ingediend om een nieuwe immuuntherapie tegen ei-allergie verder op patiënten te mogen testen.

Academische studies hebben aangetoond dat orale toediening van ei in kleine beetjes over een langere periode kan leiden tot verminderde gevoeligheid, en Aimmune Therapeutics wil nu een concrete therapie op de markt gaan brengen.

Het bedrijf ontwikkelde eerder al een orale immuuntherapie voor pinda-allergie. Op 20 december kondigden ze in een persbericht aan te werken aan een zelfde soort therapie, maar dan voor ei. Het medicijn bevat hele precieze hoeveelheden ei-allergeen, die via de mond in oplopende hoeveelheid kunnen worden toegediend.

Wereldwijd zijn er zo'n 6 miljoen mensen allergisch voor ei. In Azië is ei-allergie zelfs de meestvoorkomende voedselallergie. Omdat ei in zoveel producten verwerkt zit, is het voor mensen met ei-allergie heel moeilijk om te vermijden. Als het onderzoek succesvol blijkt kan de nieuwe therapie wellicht een verschil gaan maken.

De verwachting is dat Aimmune in het tweede kwartaal van 2019 met de tweede fase van klinische tests kan beginnen.

Bron van dit artikel: Allergic Living, 20 december 2018