phone 548399 640 squareEen week geleden was in Kassa te zien hoe zorginstellingen en voedselallergie niet altijd goed samengaan. Heb jij ook zo'n ervaring? Meld het dan bij het Landelijk Meldpunt Zorg.

Als je naar een zorginstelling gaat, is het vanzelfsprekend dat je daar de juiste zorg krijgt om gezond te worden of te blijven. Naast de lichamelijke zorg is het natuurlijk ook belangrijk dat je de juiste voeding krijgt, zeker als je allergisch of intolerant bent voor bepaalde voedingsmiddelen. En juist daar gaat het regelmatig mis, zo blijkt uit de enquête die Stichting Voedselallergie samen met Kassa uitvoerde.

Naar aanleiding van de uitzending van 23 februari (link) heeft Kassa contact gehad met de Inspectie Gezondheidszorg. De inspectie wil overleg met Stichting Voedselallergie. Ze hebben twijfel, omdat ze als inspectie nauwelijks meldingen ontvangen. En daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Dan kunnen we de omgang met voedselallergie in ziekenhuizen en andere zorginstellingen wèl verbeteren.
 
Heb jij ervaring met een misser met je allergie/ intolerantie in een zorginstelling in de afgelopen twee jaar en wil je dat hier iets aan gedaan wordt? Aarzal dan niet, en geef het door aan het Landelijk Meldpunt Zorg: https://www.landelijkmeldpuntzorg.nl/burger/klachten.
 
Hoe meer meldingen er binnenkomen, hoe sneller het onderwerp hoog op de agenda komt, en hoe sneller we actie kunnen ondernemen voor veiliger voedsel in de zorg.

Stichting Voedselallergie zet zich al bijna 35 jaar in voor een zo goed mogelijk leven met voedselallergie. Van zoektocht, goede diagnose en behandeling, tot het leven met voedselallergie in de dagelijkse praktijk: wij kunnen u hierbij ondersteunen! Blijf op de hoogte van onze actie Veilig met voedselallergie in de zorg via onze nieuwsbrief MAG: https://www.voedselallergie.nl/laatste-nieuwsbrief.html.