UkPukAnne-Jeth de Groot, student aan de HAS Hogeschool, wint de Food Innovation Bachelor's Award 2020 met haar foodconcept Uk & Puk. Uk & Puk zijn groente- en fruithapjes voor baby's met toegevoegde allergenen (ei en pinda).

Zo kunnen ouders deze allergenen op een veilige manier introduceren bij hun baby, en is de kans kleiner dat hun kind een voedselallergie ontwikkelt. Ook de prijs voor het beste etiket is gewonnen door het concept Uk & Puk.

De jury was enthousiast over het product: geen snack, maar een gezond product dat ze toch al eten. Daarmee kan deze innovatie echt iets bijdragen aan het gezonder opgroeien van kinderen. Ook Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum, hoopt dat het bijzonder innovatieve product ook echt in de schappen komt te liggen.

De Food Innovation Bachelor's Award werd dit jaar voor de 16e keer uitgereikt aan studenten met een foodconcept dat het beste zou kunnen bijdragen aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. De prijs werd op 11 juni uitgereikt tijdens het webinar 'FIBA 2020', georganiseerd door het Voedingscentrum. Foodconcept 'Winky's' (ontbijtpannenkoeken met 35% groenten en 25% fruit, voor jonge kinderen) en 'Snackbar'(hartig tussendoortje met pizzasmaak op basis van wortels, uien en bonen) eindigden op nummer 2 en 3.

Bron: Voedingscentrum, 11 juni 2020